Szalai betalált a Bayernnek, de a rekordbajnok kicsikarta a győzelmet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.24. 20:24
null
Szalai Ádám harmadszor lőtt gólt a Bayern Münchennek (Fotó: AFP)
A 2018–2019-es német labdarúgó Bundesliga-idény nyitó mérkőzésén a Bayern München 3–1-re legyőzte a Hoffenheimet. A Hoffenheim gólját remek egyéni megmozdulás után Szalai Ádám szerezte, a Bayern a hajrában csak egy könnyű síppal befújt tizenegyes segítségével tudta kicsikarni a győzelmet.

Az 56. Bundesliga-idény úgy kezdődött, hogy a Bayern München–Hoffenheim rangadó első 20 percében gyakorlatilag csak blokkolt lövéseket és rossz beadásokat lehetett feljegyezni. Utóbbiból bőségesen volt…

Az első helyzetből megszerezte a vezetést a Bayern: a 23. percben Kimmich a bal oldalról végzett el remekül szögletet, az erős beadásra érkezett Thomas Müller és közelről a kapuba fejelt (1–0).

A Hoffenheim tíz perccel később egyenlíthetett volna, egy remekül kijátszott kontra végén Joelinton ajtó-ablak helyzetből lőhetett, csak éppen a kaput nem találta el, majd szinkronban fogta a fejét Szalai Ádámmal, aki 190. Bundesliga-mérkőzését játszotta.

A félidő igazából a hajrára élénkült meg: a remekül futballozó Coman kihagyott egy ziccert és őrületbe kergette a vendégek védőit, cserébe minduntalan felrúgták, ennek a vége sérülés és csere lett, érkezett Robben. Kimondottan rossz hangulatban zárult az első félidő, sárga lapot sárga lap követett, a közönség füttykoncerttel jutalmazta a levonuló vendégcsapatot.

A folytatásban sokkal jobban igyekezett az első félidőben veszélyes akciót alig-alig vezető Hoffenheim, Grillitsch gyorsan munkát is adott Neuernek, míg a másik oldalon Robben vitte végig védjegyszerű egyéni akcióját, csak most nem a kapuba, hanem a kapu mellé csavart.

Az 57. percben jött az egyenlítés, méghozzá Szalai Ádám révén: a Hoffenheim magyar centere a jobb oldalon keményen megharcolt a labdáért, befelé húzva elküldte Jérome Boatenget, majd kilőtte a jobb alsó, hosszú sarkot (1–1). Remek egyéni akció! Ez volt Szalai 46. Bundesliga-találata és harmadik bajnoki gólja a Bayern ellen.

A nagy önbizalom-injekciót kapó Hoffenheim akár fordíthatott is volna, a csereként beállt Zuber hozta a frászt a hazaiakra. A hajráig a Bayern helyzetet sem tudott kidolgozni, hogy aztán Ribéry kettőt villanjon: előbb a bal szélről adott volna az üres kapu elé, ám Baumann kapus lábbal mentett, majd a tizenhatoson belül nagyon ügyesen összeesett a csereként beállt, messziről becsúszó Nordtveit mellett. Minden rutinja benne volt…

A megítélt büntetőt Lewandowski nagyon gyatrán végezte el, Baumann hárított, a kipattanót viszont Robben a kapuba lőtte – csak éppen a büntetőterületen belülről startolt a labdára, és Hoffenheim-védő is belépett! A video-asszisztens jelzett, a tizenegyest újra kellett rúgni. Megint Robert Lewandowski állt a labda mögé, megint megtorpant, most viszont a jobb alsó sarokba lőtt (2–1).

Robben és Lewandowski öröme – mindketten betaláltak (Fotó: AFP)
Robben és Lewandowski öröme – mindketten betaláltak (Fotó: AFP)

A VAR-egység aztán elvett egy gólt a Bayerntől (Goretzka lövése Müller kezéről pattant be), de a 90. percben csak összejött a harmadik: Müller szép passzt adott az emberétől megszabaduló Arjen Robbennek, aki a kapuba ágyúzott és végül feliratkozott a gólszerzők listájára (3–1). A Bayern 3–1-re megnyerte a Bundesliga-idény nyitó mérkőzését, ám a második gól előtti tizenegyes még viták tárgya lesz…

KATTINTSON IDE AZ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ!

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
PÉNTEK
Bayern München–Hoffenheim 3–1 (Th. Müller 23., Lewandowski 82. – 11-esből, Robben 90., ill. Szalai 57.)

A TOVÁBBI PROGRAM
SZOMBAT
15.30: Fortuna Düsseldorf–Augsburg
15.30: Hertha BSC–Nürnberg (Tv:Sport1)
15.30:Weder Bremen–Hannover 96
15.30: Freiburg–Eintracht Frankfurt
15.30:Wolfsburg–Schalke 04
18.30: Borussia Mönchengladbach–Bayer Leverkusen (Tv:Sport1)
VASÁRNAP
15.30:Mainz 05–VfB Stuttgart (Tv:Sport1)
18.00:Borussia Dortmund–RB Leipzig (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik