Bundesliga: Bayern–Hertha nyitó meccs az új idényben – a sorsolás

Vágólapra másolva!
2019.06.28. 13:26
null
A Bayern és a Dortmund a 11. fordulóban csaphat össze az Allianz Arénában (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elkészítette a Bundesliga 2019–2020-as idényének menetrendjét. A nyitómeccsen a rekordbajnok Bayern München Dárdai Pál korábbi csapatát, a Hertha BSC-t fogadja majd az Allianz Arénában. Az első fordulóban Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig az újonc Union Berlinhez látogat.

 

Az első fordulót augusztus 16. és 18. között rendezik meg, és a Bayern mellett a Borussia Dortmund is otthon kezdi meg a következő idényt, az Augsburg ellen. Sallai Roland csapata, a Freiburg a Mainzot fogadja, míg Szalai Ádám és a TSG Hoffenheim az Eintracht Frankfurt vendége lesz. Az első forduló legnagyobb rangadójának a Borussia Mönchengladbach–Schalke 04 meccs várható.

Az első „Der Klassiker” a 11. játéknapon lesz, ekkor a Bayern látja vendégül a Dortmundot. A münchenieknek azonban így sem lesz egyszerű az idény eleje, mivel már a 4. fordulóban szembenéznek a Leipziggel, méghozzá idegenben. Gulácsiékra csak később vár a másik bajnokesélyes, ugyanis az őszi szezon utolsó előtti fordulójában utaznak majd a Signal Iduna Parkba, a BVB-hez.

A 10. fordulóban a Bundesliga történetében először találkozik egymással a két fővárosi csapat, az Union Berlin és a Hertha BSC.

NÉMET BUNDESLIGA, 2019–2020
1. FORDULÓ (augusztus 16–18.)

Péntek
20.30: Bayern München–Hertha BSC
Szombat,
Vasárnap
Borussia Dortmund–Augsburg
Bayer Leverkusen–SC Paderborn
Borussia Mönchengladbach–Schalke 04
VfL Wolfsburg–1. FC Köln
Eintracht Frankfurt–TSG Hoffenheim
SV Werder Bremen–Fortuna Düsseldorf
SC Freiburg–1. FSV Mainz
1. FC Union Berlin–RB Leipzig

Az első forduló menetrendjét, és a legfontosabb dátumokat itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik