Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a Stuttgart és az Union Berlin (Fotó: AFP)

A Stuttgart az egész mérkőzésen jóval többet birtokolta a labdát, mint a vendég Union Berlin, amelynek szurkolói nemcsak a stuttgarti vendégszektort, hanem Berlinben, a saját stadionjukat is megtöltötték, így szorítva a csapatért. 

A 13. minutumban Nicolás González mutatott be nagy szólót, majd lőtt a tizenhatoson belülre érve a bal kapufa mellé. A másik oldalon Sebastian Andersson veszélyeztetett, de Ron-Robert Zieler jól helyezkedett és védeni tudott. 

A 41. percben megszerezte a vezetést a VfB: Anasztasziosz Donisz húzott el a jobb szélen, centerezett, középen pedig érkezett Christian Gentner (1–0). Csakhogy a sváb öröm nem tartott sokáig, a középkezdés után pillanatokon belül egyenlített az Union: Suleiman Abdullahi remek mozdulattal vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd vágta azt Zieler mellett a bal alsóba (1–1). 

A második félidőben jött a veterán Mario Gómez, aki az 51. percben – némi szerencsével, egy megpattanó lövéssel – másodszor is megszerezte a vezetést a Stuttgartnak (2–1). A Bundesliga 2. harmadik helyezettjének viszont erre is volt válasza: a 68. minutumban Marvin Friedrich bólintott a hazai kapuba szöglet után (2–2).  

Az utolsó húsz percben a Stuttgart hiába erőlködött, újabb gólt szerezni nem tudott, sőt, a 93. percben még Zieler bravúrja kellett ahhoz, hogy Andersson fejesével ne az Union Berlin kerüljön gólelőnybe a második meccsre... 

A visszavágót 27-én hétfőn rendezik Berlinben. 

BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS

VfB Stuttgart–Union Berlin 2–2 (Gentner 42., M. Gómez 51., ill. Abdullahi 43., M. Friedrich 68.)