Bundesliga: a Schalkétől jöhet Gulácsi vetélytársa – sajtóhír

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 11:13
null
Nübelt a Bayern és a Leipzig is szívesen látná (Fotó: AFP)
Áprilisban már felröppent a hír, hogy a Bayern München szeretné szerződtetni a Schalke 22 éves kapusát, Alexander Nübelt. A bajorok most vetélytársat kaptak: a hírek szerint az RB Leipzig is harcba száll a fiatal játékosért.

 

A helyzet azonban nem olyan egyszerű, hiszen a lipcseieknek már van két válogatott kapusuk: Gulácsi Péter és a svájci Yvon Mvogo. A Young Boystól két évvel ezelőtt megvett játékos azonban elégedetlen a helyzetével, hiszen eddig mindössze három bajnokin léphetett pályára.

A 4-4-2.com azt írta, Mvogo szeretett volna Augsburgba igazolni, ám ez a terv meghiúsult, így ha nem lesz alternatív megoldás, ki kell töltenie 2021 nyaráig szóló szerződését.

Más források szerint a Frankfurt szívesen látná a svájcit, akinek a helyére eddig a Hannover 33 éves játékosát, Philipp Tschaunert vizionálták, a hírek szerint azonban képbe kerülhet Alexander Nübel is.

A Schalke 22 éves kapusát ugyan a Bayern München is hívja, de a Bild szerint a Leipzig vonzóbb lenne számára, hiszen ha Gulácsi Péter jövő nyáron távozik (a lap szerint szívesen védene Angliában), akkor gyorsabban megnyílna előtte az út, mint a bajoroknál a világbajnok Manuel Neuer mögött.

Az Eurosport szerint a Lipcse mellett szól az is, hogy a klub új sportigazgatója, Markus Krösche anno együtt dolgozott Nübellel még a Paderbornnal.

Nübel az idei U21-es Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert a németekkel, és bekerült a torna All Star-csapatába is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik