A Kickernél Gulácsi Péter lett a Bundesliga őszi szezonjának legjobb kapusa (Fotó: AFP)

 

A 27 éves Gulácsi Péter összesen 16 bajnokin lépett pályára a jelenlegi idényben, ezeken 24-szer mattolták, három találkozón viszont gólt sem kapott.

A Kicker osztályzatai alapján Gulácsi lett az őszi szezon legjobb kapusa, átlagban 2.63-as osztályzatot kapott (a németeknél az egyes a legjobb, míg a legrosszabb a hatos). A második a kapusok között a Frankfurtot erősítő finn válogatott Lukás Hradecky lett (2.68), míg a harmadik helyen a brémai cseh Jirí Pavlenka zárt átlagban 2.71-es osztályzattal.

Gulácsi Péter nem meglepő módon az őszi szezon álomcsapatában is helyet kapott: a magyar válogatott kapus mellett Mats Hummels (Bayern München), Naldo (Schalke), Philipp Max (Augsburg), Jean-Philippe Gbamin (Mainz), Lars Bender (Leverkusen), Leon Bailey (Leverkusen), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Kingsley Coman (Bayern München), Robert Lewandowski (Bayern München) és Marc Uth (Hoffenheim) alkotja a legjobb tizenegyet. 

Gulácsi 2.63-as pontszáma egyébként a Bundesligában a harmadik legjobb az összes posztot figyelembe véve – Leon Bailey (2.13) és Kingsley Coman (2.59) előzi csak meg az RB Leipzig magyarját.