Bundesliga: A mérkőzés alatt nem leszünk barátok - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.02. 14:27
A Hertha a sereghajtó Stuttgart vendége lesz a német labdarúgó-bajnokság pénteki játéknapján – Dárdai Pál, a berliniek vezetőedzője a közelgő mérkőzésről is beszélt a Rundfunk Berlin-Brandenburgnak.

„A szombaton megszerzett három pont erőt ad a további munkához. Ha hiszünk magunkban, annak meglesz az eredménye” – utalt Dárdai Pál az Augsburg elleni 1–0-s szombati győzelemre.az Augsburg elleni 1–0-s szombati győzelemre.

A magyar szakvezető elismerően szólt a berlini közönség kitartásáról, és arról, miért fontos bizalmat szavazni a szombati sorsdöntő gólt szerző Salomon Kalounak.

„Tisztában vagyunk az erősségeivel. Fantasztikusak a statisztikái, képes mindig higgadt maradni a kapu előtt. Erényei érvényre juttatásához azonban bizalomra van szüksége, de nemcsak egy-két mérkőzés erejéig, hanem hosszú távon” – érzékeltette az elődjénél, Jos Luhukaynál gyakorta kispadozó elefántcsontparti csatár helyzetét Dárdai.

A brazil Ronny és a japán Hoszogai Hadzsime legutóbbi mellőzése kapcsán szóba került a rotáció kérdése is.

„Nem az a lényeges, melyik játékos kerül a tribünre, hanem az, hogyan muzsikál a csapat. Márpedig a jó csapatszellem megköveteli, hogy ha szükség van rá, akkor változzon az összeállítás. Ha valakinek ez nem tetszik, problémái lesznek velem, és viselnie kell a következményeket.”

S hogy mi lesz a 24. forduló pénteki nyitó mérkőzésén, amelyen a Herthánál is nehezebb szituációban lévő, sereghajtó Stuttgart fogadja a berlinieket?

„Nem foglalkozom a Stuttgart nehéz helyzetével, engem csak a miénk érdekel – fogalmazott Dárdai, aki a svábok szakvezetője, Huub Stevens személyében egy korábbi edzőjével vív majd párbajt. – Nagyon tisztelem Stevenst, a kezdés előtt örömmel üdvözöljük majd egymást. A mérkőzés alatt nem leszünk barátok, de a lefújás után minden onnan folytatódik, ahol a meccs előtt abbamaradt.”

A Herthánál gondot okoz, hogy Julian Schiebernek kiújultak a térdfájdalmai – az is elképzelhető, hogy a csatár ebben a szezonban már nem játszhat. Az Augsburg ellen az orrát törő Peter Pekarík viszont reménykedhet, hogy speciális maszkban pályára léphet Stuttgartban.

A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN DÁRDAI PÁL EXKLUZÍV INTERJÚBAN ELEMZI A HERTHA HELYZETÉT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik