Bundesliga: a Bayern kétgólos sikert ért el az Augsburg ellen

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.08. 17:31
null
Thomas Müller szerezte a Bayern első gólját (Fotó: AFP)
A Bayern München hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Augsburgot, ezzel négypontos előnyre tett szert a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) élén legközelebbi üldözőjével szemben. A müncheni találatokat Thomas Müller és Leon Goretzka szerezte.

A fennállása 120. évfordulóját ünneplő, ez alkalomból retró mezben pályára lépő Bayern igazi retró sikert aratott. A második félidő elején Thomas Müller szerzett vezetést a házigazdának, mindezt Jérome Boateng gólpasszából (1–0) – az elmúlt években mindkettejük helye többször megkérdőjeleződött a kezdőben, ezúttal viszont tandemben bizonyították, hogy lehet még rájuk számítani.

Pedig nem indult simán a mérkőzés. Sőt! Robert Lewandowski hiányában kifejezetten akadozott a müncheni támadógépezet. A csapat mindössze két gólszerzési kísérletet hozott össze, a kaput pedig egyszer sem találta el – ilyen 2014 decembere, a Leverkusen elleni meccs óta nem fordult elő vele az Allianz Arénában.

A második játékrészben aztán rákapcsoltak: 15 lövésből-fejesből hatszor is védenie kellett volna Andreas Luthe kapusnak. Négyszer sikerült... A véghajrában Leon Goretzka duplázta meg a fórt, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

A Bayern 2020-ban még veretlen, mi több, pontot is csak egyszer vesztett a Bundesligában, a Leipzig elleni február eleji bajnokin Gulácsi Péter remeklése mellett 0–0 lett a végeredmény.

NÉMET BUNDESLIGA
25. FORDULÓ
Bayern München–Augsburg 2–0
(T. Müller 53., Goretzka 91)
Később
18.00:
Mainz–Fortuna Düsseldorf (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik