BL, El: 36 éve nem látott fekete hét, Európa–Németország 6–0

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 23:10
Elképesztően rossz hetet zártak a német labdarúgócsapatok szeptember végén a kontinentális porondon: mind a hat kupacsapatuk (három a Bajnokok Ligájában, három az Európa-ligában) veszített. A fekete hét a Hoffenheim Ludogorectől elszenvedett vereségével lett teljes.

A Bajnokok Ligájában a Borussia Dortmund és a Bayern München legalább elmondhatta, hogy sztárgárdától (a BL-címvédő Real Madridtól, illetve a világ legdrágább csatársorával felálló PSG-től) kapott ki, míg a nemzetközi porondon még rutintalan RB Leipzig isztambuli fiaskója benne volt a pakliban. Igaz, mindhárom meccs elég sima lett…Borussia Dortmund és a Bayern München legalább elmondhatta, hogy sztárgárdától (a BL-címvédő Real Madridtól, illetve a világ legdrágább csatársorával felálló PSG-től) kapott ki, míg a nemzetközi porondon még rutintalan RB Leipzig isztambuli fiaskója benne volt a pakliban. Igaz, mindhárom meccs elég sima lett…

Az Európa-liga-kudarcokra kevesebb a mentség, az 1. FC Köln, a Hertha BSC és a Hoffenheim is olyan ellenféltől szenvedett vereséget, amely ellen legalább a pontszerzés elvárható lett volna.

A német futballélet statisztikáival foglalkozó OptaFranz szerint 36 éve, 1981 óta ez az első eset, hogy hat német kupacsapat három napon belül, ugyanazon a kupahéten egyaránt alulmaradt. Akkor – az összes párharcot egybegyűjtő klasszikus kupaszerdán – egy nap alatt kapta a pofont az összes érintett Bundesliga-gárda.


A Bayern München párizsi veresége Carlo Ancelotti állásába került: a német klub vezetősége a csütörtöki válságtanácskozást követően menesztette a rutinos olasz szakembert.

A NÉMET CSAPATOK EREDMÉNYEI A KUPAHÉTEN
BAJNOKOK LIGÁJA

Besiktas (török)–RB Leipzig (német) 2–0
Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol) 1–3
Paris Saint-Germain (francia)–Bayern München (német) 3–0
EURÓPA-LIGA
1. FC Köln (német)–Crvena zvezda (szerb) 0–1
Ludogorec (bolgár)–Hoffenheim (német) 2–1
Östersund (svéd)–Hertha BSC (német) 1–0



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik