Bayern: szerződtették a PSG francia védőjét – hivatalos

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 10:59
null
Kouassi 2024-ig szóló szerződést kötött a bajorokkal (Fotó: fcbayern.de)
A Bayern München hivatalos honlapján jelentette be Tanguy Kouassi érkezését. A 18 éves francia utánpótlás-válogatott védő a PSG-t hagyta el, és 2024-ig szóló megállapodást írt alá a német rekordbajnoknál.

A futballista értékét 11 millió euróra teszi a Transfermarkt, jelen állás szerint viszont csak a nevelési költség egy részét kell megtéríteniük a bajoroknak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Bayernben futballozhatok. Ez egy nagy, tradicionális klub. Remélem, hogy jó néhány szép feladatban lesz majd itt részem. Keményen fogok dolgozni” – idézi a védőt a Bayern honlapja.

„Öröm és büszkeség számunkra, hogy sikerült meggyőznünk Kouassit, csatlakozzon a Bayernhez. Az olvasatunkban ő Európa egyik legnagyobb védőtehetsége. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a középső védő mellett számos másik poszton is bevethető. Biztosak vagyunk abban, hogy nagyszerű pályafutás áll előtte” – mondta a sportigazgató, Hasan Salihamidzic.

Kouassi a bajnokságban hatszor, a Francia Kupában háromszor, a francia Ligakupában és a Bajnokok Ligájában kétszer lépett pályára a 2019–2020-as évadban. A koronavírus miatt lefújt francia ligában két gólt is jegyez, mind a kettőt februárban, az Amiens elleni bajnokin szerezte.

Tanguy Kouassi jelenleg a francia U18-as válogatott tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik