Bayern: speciális terápiával segítik Neuer felépülését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 12:07
Minden követ megmozgatnak, hogy Manuel Neuer, a Bayern München német válogatott kapusa felépüljön a nyári világbajnokságig. Sajtóhírek szerint speciális kezelést kap a szeptemberben megműtött futballista.

Manuel Neuert előbb 2017 márciusában operálták meg, miután hajszálrepedést diagnosztizáltak a lábközépcsontjában, majd szeptemberben ismét kés alá kellett feküdnie, mivel fájdalmat érzett a műtött végtagban. A Bild információi szerint a kapus rehabilitációja érdekében 2017 novemberében és decemberében sajátvér-terápiát is alkalmaztak.szeptemberben ismét kés alá kellett feküdnie, mivel fájdalmat érzett a műtött végtagban. A Bild információi szerint a kapus rehabilitációja érdekében 2017 novemberében és decemberében sajátvér-terápiát is alkalmaztak.

Az eljárás során Neuertől vénás vért vettek, amit kezelésnek vetettek alá, s ezután csak a vérplazmákat és a vérlemezkéket injekciózták a lábába, a műtött lábközépcsont környékére. A sajátvér-terápia elősegíti a sérülés gyógyulását, valamint az immunrendszert is erősíti – írja a Bild.

„Telefonon érdeklődtem az állapota felől, jó hangulatban volt – mondta Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya. – Reméli, hogy hamarosan újra edzésbe állhat. Azt hiszem, minden rendben lesz."

Neuer jelenleg Thaiföldön folytatja rehabilitációját, várhatóan március-április környékén léphet újra pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik