Bayern: sárga helyett piros, eltiltásból egymeccses helyett inkább kettő

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.05. 13:09
null
Jérome Boateng elsőre csak sárga lapot kapott, végül kétmeccses eltiltás és edzőváltás lett a faultból (Fotó: AFP)
Kis híján klubrekordot állított fel, ám erre aligha büszke Jérome Boateng, a Bayern München védője, akit az Eintracht Frankfurt elleni bajnoki 9. percében állítottak ki a hétvégén. A DFB fegyelmi testülete az ilyenkor szokásos egymeccses eltiltás helyett kettővel sújtotta a bekket – mindez annak fényében igazán kontrasztos, hogy eredetileg a játékvezető kiállítani sem akarta, csupán a videobíró bevetése után adott neki piros lapot a Goncalo Paciencia elleni faultjáért.


A döntés értelmében Boateng a hétvégi, Borussia Dortmund elleni rangadó mellett a válogatott szünetet követő első fordulóról, a november 23-i, Fortuna Düsseldorf elleni találkozóról is lemarad. A Bayernnek alig maradt bevethető védője, Niklas Süle, Lucas Hernándezés a középső hátvédként még szintén számításba vehető Javi Martínez is sérült a hétvégi, Eintracht Frankfurt elleni 5–1-es vereséget követően edzőváltáson áteső csapatban.

Boatengnél csak egy Bayern-játékos kapott gyorsabb piros lapot a Bundesligában: Markus Babbel az 1997–1998-as idényben lejátszott,VfB Stuttgart elleni rangadón (3–3) mehetett zuhanyozni már a 4. percben…

Bárki is vegye át Niko Kovac helyét a bajoroknál, a védelem összeállításánál komoly fejtőrésre számíthat jelen állás szerint…

Uli Hoeness, klubelnök úgy véli, három hétig is eltarthat, mire végső megoldást találnak a Bayern kispadjára. A tréningeket addig a horvát vezetőedző korábbi segítője, Hans-Dieter Flick tartja. Az edzőkérdésben a klub korábbi futballistája, az idén visszavonult Bastian Schweinsteiger is megszólalt, szerinte José Mourinho több okból is ideális jelölt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik