Bayern: Rummenigge még nem tett le Sanéról, Hummelsnek viszont odaszólt

Vágólapra másolva!
2019.07.08. 18:01
null
Leroy Sané megszerzéséről még nem tettek le Münchenben (Fotó: AFP)
Leroy Sané hamarosan hazatér a nyaralásáról, a tárgyalások pedig folytatódhatnak közte, a Bayern München, valamint jelenlegi klubja, a Manchester City között – legalábbis a bajor klub vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge szerint. A német sportvezető amondó, jelenleg a türelem kell, hogy a legfontosabb legyen az Arjen Robben és Franck Ribéry utódját kereső csapat átigazolási politikájában.

 

„Az a helyzet, hogy a héten tér vissza a vakációjáról, és az volt a feltétele, hogy a nyaralás alatt nem akar tárgyalnimondta Leroy Sanéról a Bayern München CEO-ja, aki továbbra sem tagadta, hogy a 23 éves német középpályás a klub egyik legfőbb kiszemeltje. – Mindenki tudja, hogy játékost keresünk a szélekre. Elvesztettük Arjen Robbent és Frank Ribéryt, két olyan futballistát, aki a csapat fazonszabásza volt.”

Rummenigge szerint egyszerűen türelemre van szükség, mind a klubvezetők, mind a szurkolók részéről, de mindenképpen lesznek még új érkezők.

A 63 éves sportvezető újságírói kérdésre nem kímélte Mats Hummelst, a Bayerntől három idény után a Borussia Dortmundhoz visszatérő, 70-szeres válogatott bekket.

„Németország legjobb védői még mindig Münchenben futballoznak” – reagált a 30 éves védő elengedését firtató felvetésre Rummenigge.

Hummels 30.5 millió euróért igazolt a BVB-be. Mellette a fiatal szélső, Marco Friedl távozásáért látott még pénzt a bajor csapat, érte 3.5 milliót fizetett ki a Werder Bremen. Frank Ribéry, Rafinha és az idő közben visszavonulását bejelentő Arjen Robben szerződése lejártával ingyen hagyta el a klubot. James Rodríguez visszatért az őt kölcsönadó Real Madridhoz.

A Bayern a távozók helyére eddig három érkezőt jelentett be 2019 nyarán: Jann-Fiete Arpot, Benjamin Pavard-t és Lucas Hernándezt. Értük 118 millió eurót fizetett ki a német rekordbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik