Bayern: Olyan költekezés jön, mint még soha! – Hoeness

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 08:28
null
Uli Hoeness (balról a második) ígérete: lesz pénz! (Fotó: AFP)
Uli Hoeness, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München elnöke nagy költekezést ígér a nyári átigazolási időszakban.

 

Mint ismert, a Bayern München már a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében búcsúzott a sorozattól, miután a Liverpool 3–1-es összesítéssel búcsúztatta, de kiesett a Borussia Dortmund is, így hosszú évek után először történt meg, hogy nincs német klub a BL negyeddöntőjében. A német futball nem épp a legjobb időszakát éli, a válogatott például óriási blamát elkönyvelve már a csoportjából sem jutott tovább a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

Ezek után talán nem csoda, hogy a németek kongatják a vészharangot…

Uli Hoeness, a Bayern München első embere most megígérte, hogy a soron következő nyári átigazolási időszakban a klub történetének legnagyobb költekezése várható.

„Folyamatban van az együttes fiatalítása, ezúttal pedig olyan befektetéseket húzunk meg, melyekhez hasonló a Bayernnél korábban még sosem volt. Egyedülálló lesz a történetünkben. Ám noha a labdarúgást a pénz irányítja, a címeket azok a csapatok zsebelik be, melyek játékosai szívvel és lélekkel mennek fel a pályára” – idézi a Bild Hoenesst.

A lap ezzel kapcsolatban hozzáteszi, hogy Hoeness várhatóan 200 millió eurót bocsájt majd Niko Kovacék rendelkezésére, ebbe ráadásul nem is tartozik bele az a 42 millió euró, amit a bajoroknak ki kell fizetniük a Real Madridnak abban az esetben, ha végleg megvásárolnák James Rodríguezt. A Bild a lehetséges érkezők között megemlíti Nicolas Pépét (Lille OSC), Callum Hudson-Odoit (Chelsea), Kai Havertzet (Bayer Leverkusen) és Lucas Hernándezt (Atlético Madrid) is.

A Bayern München a történetében eddig a 2017–2018-as idény előtt költötte a legtöbbet, a vezetőség akkor 116 millió eurót fizetett ki hét futballistáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik