Bayern: Neuer nem tervez távozni, igaz, még nem is hosszabbít

Vágólapra másolva!
2020.02.10. 08:28
null
Manuel Neuer még a Bayernben tervezi a jövőjét (Fotó: AFP)
Manuel Neuer az RB Leipzig elleni bajnokit követően nyilatkozott a jövőjéről: a 33 esztendős kapus kijelentette, Alex Nübel nyári érkezése nem változtat az elképzelésein, továbbra sem tervezi, hogy elhagyná a bajorokat. Igaz, egyelőre arról nem beszélt, mi lesz a 2021 nyarán kifutó, jelenlegi szerződésével.

 

„A tervem továbbra is az, hogy a Bayernben futballozzak. Valóban, nyártól itt lesz velünk Alex is, de folytatjuk ugyanúgy” – mondta a Leipzig elleni 0–0-t követően a márciusban már a 35. életévébe lépő kapus.

Neuer jövője a bajoroknál azután vált kérdésessé, hogy a csapat januárban bejelentette Alex Nübel, a Schalke kapusa érkezését. A 23 éves játékos ingyen lesz a Bayern játékosa, s korábban arról szóltak a hírek, a szerződésének több pontja is garanciát vállal arra, hogy bajnokikon és nemzetközi kupameccseken is lehetőséget kell kapnia.

Mindezek után Neuer úgy nyilatkozott, nem hajlandó előre elfogadni azt, hogy megfelezzék a következő idényt Nübellel. Küzdeni és bizonyítani akar. Az viszont erősen kérdőjelessé vált, hogy meghosszabbítja-e 2021 nyarán lejáró szerződését a német rekordbajnokkal. Amikor erről kérdezték, csupán egy félmondattal reagált.

„Nincs semmi, amit jelen pillanatban be kellene jelentenünk.”

Neuer 2011 nyarán 30 millió euróért cserébe szerződött a Schalkétól a Bayernhez, azóta 367 tétmérkőzésen lépett pályára, s ezeknek több mint a felét, 187-et kapott gól nélkül hozta le. Hétszeres Bundesliga-, ötszörös Német Kupa- és egyszeres Bajnokok Ligája-győztes a müncheniekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik