Bayern: Neuer csillagászati fizetést kaphat, de a szerződés hossza még vita tárgya

Vágólapra másolva!
2020.04.10. 19:49
null
Manuel Neuer évi 20 millió eurós fizetést kaphat (Fotó: AFP)
Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok labdarúgója olyan hosszú távra szóló szerződést akar kötni a klubjával, amely húszmillió eurót meghaladó éves fizetést garantál számára.

 

A német Bild újság pénteken arról számolt be, hogy a 34 esztendős kapus bérigénye teljesítése mellett akkor köt új megállapodást, ha az öt évre szól. A lapnál úgy tudják: a német bajnokcsapat vezetősége hajlik az alkura, ám csak 2023-ig szóló – plusz egyéves opciót tartalmazó – kontraktust kész aláírni. Neuer jelenlegi szerződése 2021 nyaráig érvényes.

A Bild szerint Neuer azért ragaszkodik az eddiginél magasabb fizetéshez, hogy ugyanannyit keressen, mint a Bayern legjobban kereső, egyformán húszmillió eurónál többel dotált játékosai: a francia Lucas Hernández és a brazil Philippe Coutinho.

Neuer a 2019–2020-as évad eddigi részében 37 meccsen védett a münchenieknél, 38-szor vették be a hálóját, és 15 olyan fellépése volt, amelyen nem kapott gólt.

A Bayern már szerződtette a Neuer lehetséges utódjának tartott Alex Nübelt a Schalkétól, és lapinformációk szerint Mac-André ter Stegenre is kivetné a hálóját, amennyiben nem sikerül gyorsan megegyezni a klub 34 esztendős jelenlegi kapusával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik