Bayern: Nagy rajongója vagyok Guardiola stílusának - Thiago

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.16. 17:47
null
Pep Guardiola vezetőedző, Thiago Alcántara és Matthias Sammer sportigazgató (Fotó: fcbayern.de)<br />
Hivatalosan is bemutatták a Német Kupa-győztes, német bajnok, Bajnokok Ligája-győztes Bayern München labdarúgócsapatának legújabb nyári szerzeményét, a Barcelonától érkező Thiago Alcántarát. A 22 esztendős középpályás a bajorok játékosaként adott első sajtótájékoztatóján elmondta, hogy klubváltásában hatalmas szerepet játszott új csapatának vezetőedzője, Pep Guardiola, akivel a katalánoknál már dolgozott együtt.

„Mindannyian tudjuk, hogy mit jelent egy játékosnak, ha Guardiola az edzője. Már a Barcelona korosztályos csapatainak játékosaként megtapasztaltam, hogy olyan a rálátása a futballra, mint senki másnak. Nagy befolyással volt a pályafutásomra, sokat segített, és mindig őszinte volt velem. Nagyon sokkal tartozom neki. Rajongója vagyok a játékfilozófiájának, nagy szerepet játszott abban, hogy Münchenbe igazoltam” – nyilatkozta a júniusban véget ért U21-es Európa-bajnokság legjobb játékosának megválasztott Thiago, aki a 6-os mezszámot kapta új együttesénél.

Mint ismert, a spanyol középpályásért – aki Guardiola szerint akár öt poszton is képes klasszis teljesítményre – 25 millió eurót fizetett a Bayern a játékos nevelőklubjának, a Barcelonának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik