Arsene Wenger – Bayern München? (Fotó: AFP)

 

„Természetesen, hiszen az életem másról sem szólt mostanáig, mint az edzősködésről – válaszolta a jelenleg klub nélküli Arsene Wenger a beIN Sports kérdésére, érdekelné-e a Bayern München felkérése. – De mindenki ezt válaszolná, aki valaha is dolgozott edzőként. Sok minden hiányzik a kispad világából, sok minden nem... A csapat felkészítése egy-egy meccsre, a győzelmek, a velük járó elégedettség és öröm természetesen nagyon hiányzik.”

Wenger arról természetesen nem beszélt, hogy tárgyalt volna a bajor klubbal – a napokban esedékes egyeztetésről, illetve a neki az idény végéig szóló szerződés tervezetéről egyelőre csak sajtóinformációk szólnak.

A francia L'Équipe sportnapilap honlapja szerda kora délután vezető hírben hozza – a Bayern-hírekben általában jól értesült Bildre hivatkozva –, hogy pillanatnyilag a 70 éves Wenger a favorit a jelöltek között.

Mint ismert, a Bayern szombaton 5–1-re kikapott az Eintracht Frankfurttól, majd másnap menesztette Niko Kovac vezetőedzőt.

Az utódlásról szóló találgatásokban említett Red Bull-sportigazgató, Ralf Rangnick, valamint Thomas Tuchel (PSG) és Erik ten Hag (Ajax) már egyértelművé tette, hogy nem hagyja ott jelenlegi munkahelyét a Bayern kedvéért.