Bayern München: Ribéry 12 év után távozik a klubtól – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 10:55
null
Ribéry 12 év után búcsút int a Bayern Münchennek (Fotó: AFP)
A Bayern München labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Franck Ribéry nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, így 12 év után távozik a bajor klubtól.

Ribéry 2007-ben az Olympique Marseille-től szerződött a Bayern Münchenhez, amelynek színeiben 12 év alatt összesen 422 mérkőzésen lépett pályára. A francia szélső összesen 123 góllal és 183 gólpasszal segítette a bajor klubot, amellyel több mint 20 címet nyert.

A jelenleg 36 éves labdarúgó mellett a müncheni együttes közelmúltjának másik meghatározó alakja, Arjen Robben is távozik a nyáron: a holland szélső 2018 végén jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a Bayern Münchennél.

„Egy álmom vált valóra, amikor a Bayern Münchenhez szerződtem. Nem lesz könnyű búcsút inteni, de sosem felejthetjük el, hogy mit értünk el közösen. Több mint húsz trófeát nyertünk közösen” – mondta Franck Ribéry a távozásával kapcsolatban.

„Franck és Arjen is remek játékos. A Bayern München mindkettejüknek rengeteg hálával tartozik, ezért egy csodálatos és érzelmes búcsút rendezünk nekik. Fantasztikus futballal segítették a Bayernt a klub történetének legsikeresebb évtizedéhez” – fogalmazott Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

A Bayern München emellett arról is beszámolt, hogy 2020-ban egy gálamérkőzésen búcsúztatják el Franck Ribéryt és Arjen Robbent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik