Bayern: már tízszer annyit költöttek, mint tavaly, és még nem állnak le

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 10:25
null
Benjamin Pavard és Lucas Hernández (jobbra) hamarosan a müncheni győzelmeket ünnepelheti együtt (Fotó: AFP)
Benjamin Pavard és Lucas Hernández. A Bayern München által hivatalosan is bejelentett két francia világbajnok megszerzése 115 millió euróba került a német klub számára. Itt pedig még nincs vége. A spanyol Marca gyűjtötte össze a bajorokkal kapcsolatos átigazolási információkat. Érdekesség: 2018 nyarán összesen 10 milliót költöttek a keret megerősítésére. Markánsan más az idei hozzáállás.

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke már korábban kijelentette, az elmúlt évtizedben a klub megduplázta a bevételeit, így sosem látott források állnak rendelkezésre a keret megerősítésére. Ennek megfelelően 200 millió eurónál is többet áldoznának arra, hogy pótolják az elköszönő klasszisaikat (Robben, Ribéry), illetve fiatal riválisokat hozzanak a lassan korosodó, 30 év körüli alapembereik (Lewandowski, Thomas Müller, Javi Martínez, Hummels, Jérome Boateng) konkurenciájául.

„Folyamatban van az együttes fiatalítása, s ezúttal olyan befektetéseket húzunk meg, melyekhez hasonló a Bayernnél korábban még sosem volt. Egyedülálló lesz a történetünkben. Ám noha a labdarúgást a pénz irányítja, a címeket azok a csapatok zsebelik be, melyek játékosai szívvel és lélekkel mennek fel a pályára” – idézték akkor Hoenesst.

Két védő, aki középen és a széleken is, így akár négy-, akár háromvédős rendszerben bevethető, már biztosan érkezik: Benjamin Pavard (35 millió euró – VfB Stuttgart) és Lucas Hernández (80 millió – Atlético Madrid) egyaránt a 2018-as világbajnok francia válogatott tagja volt.

Havertz és Thiago – tavasszal még a három pontért, nyártól a csapatba kerülésért küzdhetnek egymással (Fotó: AFP)
Havertz és Thiago – tavasszal még a három pontért, nyártól a csapatba kerülésért küzdhetnek egymással (Fotó: AFP)

A Marca szerint a következő igazolás a Bayer Leverkusenben futballozó Kai Havertz lehet, aki 19 évesen már 80 Bundesliga-mérkőzésen szerepelt. Mellette a szintén leverkuseni Julian Brandt is a Bayern kiszemeltjei között van.

Csatárposzton az RB Leipzig gólfelelőse, Timo Werner a fő célpont. A német válogatott támadó szerződése 2020 nyarán fut ki Lipcsében. A középpálya közepére az Ajaxban remek idényt futó Hakim Zijes érkezhet, míg a szélekre a Chelsea – immáron kétszeres felnőttválogatott támadója – Callum Hudson-Odoi az első számú kiszemelt azok után is, hogy a londoniak többször hangoztatták, nem akarják elengedni.

A Marca összeállítása szerint a következő idények Bayernjének gerince a Süle, Kimmich, Gnabry, Coman, Tolisso tengely lehet a jelenleg is Münchenben játszó futballisták közül, míg a Lewandowski, Neuer, Javi Martínez, Thiago, Alaba ötös kapcsán csak annyi biztos, Niko Kovac vezetőedző megtartaná őket a 2019–2020-as idényre is.

Nyártól klubtársak is? Manuel Neuer és Timo Werner a válogatottból már jól ismeri egymást (Fotó: AFP)
Nyártól klubtársak is? Manuel Neuer és Timo Werner a válogatottból már jól ismeri egymást (Fotó: AFP)

A spanyolok érdekességképpen jegyzik meg, Hoenessék tavaly nyáron összesen tízmilliót költöttek, Alphonso Davies ennyi pénzért cserébe érkezett Vancouverből, míg Leon Goretzkát szerződése lejártával ingyen igazolták le a Schalkétól.

A Bayern az elmúlt bő tíz évben kétszer költött önmagához képest kiemelkedő összeget: 2007 nyarán, amikor többek közt a Ribéry, Toni, Klose trió érkezett az Allianz Arénába (93.2 millió euró); illetve 2017 nyarán, amikor Gnabry, Coman, Tolisso vagy épp Süle jelenlegi szerződését kötötték meg (116.5 millió).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik