Bayern: közel a klubváltás? Hummels visszatérhet a BVB-hez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.15. 09:43
null
Hummels három év után ismét búcsút inthet a Bayern-tábornak (Fotó: AFP)
Egybehangzó német sajtóértesülések szerint Mats Hummels, a Bayern München világbajnok német labdarúgója három év után visszatérhet korábbi csapatához, a Borussia Dortmundhoz.

 

A hírt először a Bayern München átigazolási ügyeiben általában jártas Bild hozta nyilvánosságra, majd az információt a Ruhr Nachrichten, később a német Sky riportere, Torben Hoffmann is megerősítette. Utóbbi azt írta a Twitter-oldalán, a felek közel vannak a megegyezéshez.

„Megerősíthetjük az információkat. Mats Hummels közel áll ahhoz, hogy visszatérjen a BVB-hez. A tárgyalások előrehaladott fázisban járnak, de még semmit sem írtak alá az érintettek” – értesült Hoffmann.

A 30 éves, 70-szeres német válogatott középhátvéd átigazolási díjáról ellentétes hírek láttak napvilágot: a Bild 15-20, a Ruhr Nachrichten 25, a Sky 30 millió eurós vételárról ír. A Bild hozzáteszi, Niko Kovac, a Bayern vezetőedzője nem ellenzi, hogy a bajor klub értékesítse Hummelst, akinek azonban engednie kell a 12 millió eurós éves fizetéséből, ha szeretne ismét Dortmundban futballozni.

A rutinos belső védő Niklas Süle és Jérome Boateng szorításában a legutóbbi idényben már nem számított nélkülözhetetlen játékosnak a münchenieknél – és Benjamin Pavard, valamint Lucas Hernández érkezésével vélhetően a következőben sem számítana annak –, a Bundesligában 19 mérkőzést játszott végig, míg a Bajnokok Ligájában hat találkozón lépett pályára.

Hummels 2008 és 2016 között két bajnoki címet, két német Szuperkupát és egy Német Kupát nyert a Dortmunddal, valamint 2013-ban bejutott a csapattal a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik