A kispadról nézte végig a bajorok vereségét Javi Martínez, aki a jelenlegi idényben öt mérkőzésen összesen 131 percet töltött a pályán. A Hoffenheim elleni hazai bajnoki lefújását követően magányosan, könnyeivel küszködve ücsörgött a kispadon a spanyol futballista. A Bayern München edzői stábjának tagja, Hansi Flick vette észre a szomorkodó középpályást, és próbálta megvigasztalni.


„Nem láttam a képeket – idézte a Die Welt a mérkőzés után Hasan Salihamidzic sportigazgatót. – Természetesen bosszantó lehet Javi számára, hogy nem lépett pályára. De hosszú még az idény, mindenki meg fogja kapni a lehetőséget, ő is. Megértem azokat a játékosokat, akik nem jutnak lehetőséghez. Mindenki futballozni szeretne. Niko Kovac meg akarja találni a megfelelő formációt, az ideális felállás kialakítására törekszik.”

A Die Welt beszámolója szerint Javi Martínez arra számított, hogy a Hoffenheim ellen a kezdőcsapatban kap szerepet, ráadásul a családja az Allianz Arenában nézte a mérkőzést – ez lehetett az összeomlás egyik kiváltó oka. A lap hozzáteszi: a 31 éves spanyol középpályást meglehetősen érzékeny személyiségként ismerik, aki mindent megtesz a klubért. A lefújást követően nem kívánt nyilatkozni, családjával töltötte idejét. A védekező középpályás poszton Niko Kovac Thiago Alcántarát és Corentin Tolissót preferálja.

Javi Martínez nehéz időszakot él meg Münchenben, kevés játéklehetőséghez jut (Fotó: AFP)

Javi Martínez 2012 nyarán igazolt az Athletic Bilbaótól a Bayern Münchenhez, amellyel hétszeres német bajnok, négyszeres Német Kupa-győztes, valamint Bajnokok Ligája-győztes is lett. Az elmúlt hét évben 219 tétmérkőzésen lépett pályára a bajorok színeiben, 13 góllal és 9 gólpasszal segítette a csapatot. A spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok lett.

Mindeközben a spanyol sajtó már többször összeboronálta nevelőklubjával, a Bilbaóval, melynek színeiben több mint 250 mérkőzésen játszott, mielőtt a Bayernhez szerződött. Nem kizárt, hogy Thomas Müller mellett még egy rutinos játékost elveszít a Bayern München a közeljövőben.