Niko Kovac edző abban bízik, hogy Lewandowski és Jérome Boateng is a klubnál marad 8Fotó: AFP)

 

 

A horvát szakember hétfőn jelezte, hogy az érintett futballistáknak július 25-én lesz az első edzésük Németországban, s nem kell elutazniuk az együttes július 23. és 30. közötti amerikai túrájára.

Kovac, aki az Eintracht Frankfurttól érkezett a bajorokhoz, arról is beszélt, hogy szerinte a címvédő német válogatott csoportkörös búcsúja nem lesz hatással a nemzeti együttesben szerepelt nyolc játékosának teljesítményére.

„Majd a vakációjuk alatt elfelejtik a problémákat, és biztos vagyok benne, hogy olyan motiváltan térnek vissza az első tréningre, ahogy elvárom” – jelentette ki a tréner.

A horvát edzőnek elképzelhető, hogy némileg megváltozott kerettel kell nekivágnia az új szezonnak, igaz, ő hétfőn úgy nyilatkozott, hogy szerinte a lehetséges távozók közül Robert Lewandowski és Jérome Boateng is marad a klubnál.

„Beszéltem már telefonon Lewával, és elmondtam neki az elképzeléseimet. Ő világklasszis csatár, aki rengeteget tett már a klubért, és a jövőben is sokat fog” – nyilatkozott Kovac, aki várja a közös munkát Boatenggel is.