Kai Havertz számára a Bayern München lehet a következő állomás (Fotó: AFP)

 

Havertz az elmúlt idényben robbant be a Bundesligába, 34 bajnoki mérkőzésen 17 gólt szerzett, valamint 4 gólpasszt is kiosztott. A 19 éves német tehetséget rögtön szóba hozták a rekordbajnok Bayern Münchennel, a bajor klubnak azonban alaposan zsebbe kell nyúlnia, hogy létrejöjjön az átigazolás.

Reiner Calmund, a Bayer Leverkusen korábbi sportigazgatója a Bildnek árulta el, hogy Havertz valószínűleg még egy idényt eltölt majd a gyógyszergyáriaknál, aztán Münchenben folytatja pályafutását.

„A Leverkusen nem fogja elengedni ezen a nyáron Havertzet, jövőre azonban képtelen lesz meggátolni a távozását. Remélhetőleg német klubot választ majd, az a klub pedig a Bayern München lesz” – fogalmazott Calmund.

Rajta kívül Lothar Matthäus is elismerően nyilatkozott Havertzről, akit mindenképp az Allianz Arénában szeretne látni az elkövetkező években.

„A Bayernnek most kell lecsapnia rá! Számomra ő volt az idény legjobb játékosa Németországban. Vezére tudott lenni csapatának, és nagyon fontos gólokat szerzett. Szerintem még Reusnál is jobban játszott” – fejtette ki véleményét Matthäus a Bildnek.

Havertz árát nagyjából 65 millió euróra becsüli a Transfermarkt, a Bayernnek viszont minden bizonnyal 100 millió euró körüli összeget kell majd kifizetnie a Leverkusennek, ha soraiban akarja tudni a fiatal támadó középpályást.