Bayern: irány Liverpool? Egy kulcsember távozását is bejelenthetik

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.03. 06:55
null
Thiago hamarosan elhagyhatja a Bayernt (Fotó: AFP)
Miközben Münchenben Leroy Sané érkezése már hivatalossá is vált, addig egy kulcsember távozása is egyre kézzelfoghatóbbá válik: angol, német és spanyol lapok egybehangzóan állítják, hogy Thiago a Liverpool futballistája lehet a nyáron. Ezúttal a katalán Sport című napilap közölt információkat.

Eszerint Jürgen Klopp már többször is megpróbálta megszerezni a spanyol válogatott középpályást, mióta Angliában dolgozik, igaz, egyszerű érdeklődésnél eddig még sosem jutott tovább az üzlet. Nem úgy most. A 29 éves spanyol válogatott labdarúgó – aki a most befejeződött Bundesliga-idényben 24 bajnokin lépett pályára és három gólt szerzett, emellett több kulcspasszal, illetve párharcnyerési és labdaszerzési mutatóival is élen járt a Bayernben – állítólag jelezte a bajor klub vezetőségének, hogy nem kívánja meghosszabbítani a 2021 nyarán lejáró szerződését.

A müncheniek – hogy legalább bevételt lássanak a távozásából – hajlanak az elengedésére, és 35 millió eurót kérnek a játékjogáért. Ezt az összeget a Sport beszámolója szerint a Liverpool hajlandó is megadni a volt barcelonaiért.

A kérdés tehát csak az, a személyes feltételekről mikor tudnak megegyezni egymással Thiago és a Liverpool képviselői – ha ez összejön, elvi akadálya már nem lehet a klubváltásnak.

Thiago 2013 nyara óta futballozik a Bayernnél, eddig 230 tétmérkőzésen lépett pályára a német rekordbajnoknál, amellyel hétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes és klub-vb-aranyérmes lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik