Bayern: ingyen viszik a Schalke tehetségét – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.19. 11:17
null
Leon Goretzka a Bayern Münchenben folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli Schalke 04 megerősítette, hogy a nyártól a Bayern Münchenben folytatja a német válogatott középpályás, Leon Goretzka. A 22 éves futballista szerződése lejár, így a Bosman-szabály értelmében ingyen igazol a bajorokhoz.

 

Hónapok óta téma volt a nemzetközi sajtóban Leon Goretzka jövője. A német válogatott futballista sokáig nem volt hajlandó meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését a Schalkével, az európai topklubok ugyanis sorban álltak érte. Az FC Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool és a Bayern München is a kérők között volt, a gelsenkircheniek azonban reménykedtek, hogy sikerül megtartani tehetségüket.

Christian Heidel, a Schalke sportigazgatója azonban péntek délelőtt bejelentette: Goretzka a nyártól a Bayern Münchenhez igazol.

„A hét elején tudatta velünk, hogy távozni akar és a Bayern Münchenhez igazolni. Sajnálattal hallottuk ezt. Karl-Heinz Rummenigge már arról számolt be, hogy csütörtökön az orvosin is átesett. Egy nagyon-nagyon jó játékost veszítünk el. 2018 júliusától a Bayern München játékosa lesz. Mindent megtettünk, hogy marasztaljuk. Az ügynöke már tavaly nyáron megegyezett a bajorokkal, de ő még időt kért magának, hogy fejlődjön. Fel voltunk készülve a szituációra.”

Goretzka 2013-ban, 18 évesen hagyta ott a VfL Bochumot a Schalke kedvéért. Az elmúlt öt évben 130 tétmérkőzésen 19 gólt és 13 gólpasszt termelt, a német futball egyik legnagyobb tehetségének tartják.

A 23. születésnapját februárban ünneplő középpályás a hírek szerint bónuszokkal együtt mintegy 12 millió eurót tehet majd zsebre évente a Bayernben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik