Bayern: Hoeness bojkottal fenyeget, ha le merik váltani Neuert

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.25. 12:41
null
Hoeness bojkottal fenyeget (Fotó: AFP)
Uli Hoeness, a Bayern München novemberben leköszönő elnöke bojkottal fenyeget, ha a német válogatottban nem Manuel Neuer, hanem Marc-André ter Stegen lesz az első számú kapus.

A Die Mannschaft kapusposztján történő váltást régóta pedzegetik: Marc-André ter Stegen kiváló formában véd évek óta, és Európa legjobb kapusai között rangsorolják, míg Manuel Neuer már nem képes azt a formát nyújtani, mint térdsérülése előtt. Joachim Löw egyelőre nem vált, ám a Barcelona kapusa korábbi nyilatkozatában kifejtette, szerinte nincs rendben, hogy a válogatottban nem kap lehetőséget, miközben klubcsapatánál topformában véd.

Uli Hoeness, a Bayern München novemberben leköszönő elnöke Ter Stegen nyilatkozatára a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulója után reagált.

„Furának tartom, hogy a sajtó mennyire felfújta az ügyet és Ter Stegen mellé állt. Mintha már legalább 17 világbajnokságot nyert volna. Nem érzem alaposnak azt az igényt, amelyet Marc-Andre megfogalmazott. Egy csapatban tisztázni kell a hierarchiát, és a nemzeti csapatnál ez teljesen egyértelmű: Manuel Neuer az első számú kapus. Éveken keresztül a világ legjobb kapusának bizonyult, és habár a sérülése kicsit visszavetette, képes a legmagasabb szinten teljesíteni.

A Sport Bild szerdai számában megjelentek szerint azonban Hoeness radikális változást tervez, ha Neuer valóban kegyvesztetté válna a nemzeti csapatban. A müncheni sportvezető bojkottot hirdetne, és nem engedné el a Bayern München egyetlen német játékosát sem a válogatottba.

Az már más kérdés, hogy valóban megtehetné-e ezt Hoeness. A FIFA szabályai ugyanis tisztán kimondják, a klubok kötelesek játékosaikat szabadon bocsátani a válogatottakba.

Hoeness novemberben búcsúzik az elnöki poszttól, mivel nem indul a következő választáson, de 2023-ig marad a klub felügyelőbizottságában, így továbbra is lesz szava a klub jövőjét illetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik