Bayern: három kulcsjátékos is új szerződést kaphat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 22:12
null
Thiago Alcántara, David Alaba és Manuel Neuer is hamarosan hosszabbíthat (Fotó: AFP)
Herbert Hainer, a Bayern München labdarúgóklub elnöke arra számít, hogy hamarosan szerződést tudnak hosszabbítani a csapatkapitány Manuel Neuerrel, valamint David Alabával és Thiago Alcántarával.    

 

A három futballista jelenlegi szerződése jövőre jár le, Hainer azonban hétfőn azt nyilatkozta a Kicker szaklapnak, hogy „belátható időn belül" megkötik a játékosokkal az új megállapodásokat.

„Nem sürgetjük a labdarúgóinkat, de a lehető leghamarabb tisztázni szeretnénk a helyzetet”– jelentette ki az elnök.

Thomas Müller és Alphonso Davies nemrég hosszabbította meg a szerződését 2023-ig, illetve 2025-ig, Hansi Flick vezetőedző pedig ugyancsak 2023-ig kötelezte el magát Münchenben.

Korábban a német sajtó arról írt, hogy Neuerrel nehézségekbe ütközik a megállapodás aláírása, mert a válogatott kapus hosszabb időre szóló szerződést akar, mint amilyet a Bayern ajánlott neki. Az osztrák válogatott Alaba nem zárta ki, hogy máshova igazoljon, míg Thiago müncheni jövője az utóbbi időben bizonytalanná vált, ő azonban éppen hétfőn nyilatkozta, hogy a Bayernből szeretne majd visszavonulni.

Hainer szerint ugyanakkor a bajor egyesület még csak el sem gondolkodott azon, hogy a három játékos közül akár csak az egyiket is eladja.

„Miért kellene elmenniük? A világ egyik legjobb és legjobban irányított csapatában futballoznak” – fogalmazott az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik