Hansi Flick egyelőre meghálálja a bizalmat a Bayern kispadján (Fotó: AFP)

 

A Wolfsburg elleni 2–0-ra megnyert német bajnoki után Karl-Heinz Rummenigge elnök és Hasan Salihamidzic sportigazgató leült tárgyalni Flickkel. Miután kiértékelték az eddigi munkáját, arra jutottak, hogy az 54 esztendős szakember az idény végéig biztosan a Bayern kispadján maradhat.

 
Martíneznek hat hetet kell kihagynia, Lewandowskit megműtötték

„Nagyon elégedettek vagyunk Hansi Flick munkájával. Amióta átvette a csapat irányítását, megkérdőjelezhetetlen fejlődésen ment át a gárda játéka – akár az eredmények, akár a mutatott játék tekintetében” – mondta Rummenigge.

„Az elmúlt hetekben látható volt, hogy a játékosaink nagyszerű hozzáállásról tesznek tanúbizonyságot, ez számomra azt mutatja, hogy a megfelelő úton haladunk az edzői stábbal. Nagyon örülök, hogy Hansi megkapta azt a bizalmat, amelyet ki is érdemelt” – tette hozzá Hasan Salihamidzic.

Flick azt követően vette át a Bayern München irányítását, hogy Niko Kovacot menesztette a klub a Frankfurt elleni súlyos, 5–1-es vereség után. 2006 és 2014 között a német válogatott egyik pályaedzője volt, a müncheniekhez júliusban érkezett. Irányításával a Bayern tíz tétmérkőzéséből nyolcat megnyert.