Bayern: „Guardiola a világ egyik legsikeresebb edzője”

Vágólapra másolva!
2013.01.17. 11:29
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke Pep Guardiola kinevezését követően elmondta, a Barcelonával tizennégy trófeát begyűjtő szakember a világ egyik legsikeresebb trénere, míg a bajor klub első embere, Uli Hoeness szerint csak egy Guardiola-szintű edző lehetett Jupp Heynckes méltó utódja.

Rummenigge a Bayern hivatalos honlapjának elmondta, Heynckes már karácsony előtt meghozta a döntését, amely szerint nem kívánja meghosszabbítani idén nyáron lejáró szerződését a bajor klubbal.

„Meg kell értenünk, és tiszteletben kell tartanunk Heynckes döntését, akire a továbbiakban is barátunkként tekintünk” – mondta Rummenigge, aki reméli, hogy a jelenlegi tréner német bajnoki címmel búcsúzik a bajoroktól.

Az 57 esztendős sportvezető hozzátette, alig várja a Guardiola-éra müncheni kezdetét.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült megállapodnunk Guardiolával, akit sok más nagycsapat is szívesen szerződtetett volna. Pep a világ egyik legsikeresebb edzője, és biztosak vagyunk benne, hogy remek érzékkel fog a Bayernhez és a német labdarúgáshoz nyúlni. Örömmel várjuk az együttműködés kezdetét” – hangoztatta Rummenigge.

Uli Hoeness, a Bayern elnöke a következőképpen reagált az edzőváltásra: „Nagyon hálásak vagyunk Jupp Heynckes munkájáért, megérdemelné, hogy a csapat sikeresen zárja a szezont. Csak egy Pep Guardiola-szintű edző lehetett a méltó utódja.”

Mint ismert, a spanyol szakember 2016-ig szóló szerződést kötött a bajor klubbal, amelynek irányítását az idény végén veszi át Heynckestől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik