Bayern: gálameccsel segítenének a csőd elől menekülő korábbi riválisnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.09. 14:30
Hasonlóan a St. Pauli vagy a Kickers Offenbach esetéhez a Bayern München ismét jótékonysági mérkőzéssel próbál segíteni egy korábbi riválisán. A német rekordbajnok május 27-én a jelenleg harmadosztályú 1. FC Kaiserslauternnel csap össze, a találkozó bevételei egy az egyben a négyszeres bajnokhoz kerül. Remélhetőleg ez elég a fizetőképességük megőrzéséhez.

A Bundesligából 2012-ben, a Bundesliga 2-ből 2018-ban kieső Kaiserslautern az elmúlt években komoly anyagi problémákkal küzdött, a helyzet mostanra odáig fajult, hogy a harmadosztályban sem biztos az indulásuk. A 119 éves német klubnál, amely legutóbb 1998-ban volt bajnok, ez a profi labdarúgás végét is jelenthetné.

„A futball nemcsak a rivalizálásról, hanem a szolidaritásról is szól. Reméljük, hogy ezzel a mérkőzéssel eleget tudunk segíteni, és a Kaiserslautern idővel a Bundesligába is képes lesz visszatérni” – idézi Karl-Heinz Rummeniggét a bajor klub közleménye.

A Bayern közleménye jó példaként említi a 2003-as St. Pauli elleni, valamint a 2017-es Kickers Offenbach elleni barátságos mérkőzéseket. A jegybevételeknek köszönhetően mindkét klub fizetőképes tudott maradni, majd egyenesbe hozta a költségvetését.

A Kaiserslautern 36 forduló után a 9. helyen áll a harmadosztályban, egyaránt 12 győzelmet, döntetlent és vereséget számlál. Apró vigasz a helyieknek: a csapat a pályán már nem tud kiesni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik