Bayern: francia világbajnok érkezik – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.19. 16:57
null
Benjamin Pavard akár már nyáron Münchenbe költözhet (Fotó: AFP)
A német SWR információi szerint Benjamin Pavard a világbajnokság ideje alatt elkötelezte magát a Bayern Münchenhez. A lap úgy tudja, a 22 éves védő legkésőbb 2019 nyarán csatlakozik Niko Kovac csapatához, ám könnyen lehet, hogy már a mostani átigazolási időszakban elhagyja a Stuttgartot.

 

Pavard szerződésében van egy záradék, miszerint 2019 nyarán 35 millió euróért távozhat. A Stuttgarttal kötött megállapodásában azonban erre a nyárra még nincs meghatározott kivásárlási ár, így minden a VfB vezetőin múlik.

A fiatal francia játékos a sváboknál legtöbbször középhátvédet játszott a szezonban, a világbajnokságon azonban a védelem jobb oldalán számított rá Didier Deschamps szövetségi kapitány.

Az oroszországi tornán a dánok elleni csoportmeccs kivételével a franciák összes meccsét végigjátszotta, az argentinok elleni nyolcaddöntőben gólt is szerzett.

A Bayern háza táján nemrég olyan pletykák is napvilágot láttak, miszerint nincs kizárva, hogy Jérome Boateng távozik a nyáron, őt pótolhatja Pavard.

Niko Kovac elvileg a háromvédős rendszert is kipróbálná a Bayernnel, ez esetben Pavard lehetne a jobb oldali védő, Joshua Kimmich pedig egy sorral feljebb léphetne.

A Bild információi szerint a világbajnokot világbajnok válthatja, ugyanis Benedikt Höwedes érkezhet a Stuttgartba.

Pavard két évvel ezelőtt 5 millió euróért igazolt az akkor még másodosztályban szereplő VfB Stuttgarthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik