Bayern: Flick visszacsábítaná Mario Götzét – sajtóhír

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 09:06
null
Mario Götze (balra) újra a Bayernben? (Fotó: AFP)
A Bild szerint Hansi Flick, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München vezetőedzője felvette a kapcsolatot a jelenleg szabadon igazolható Mario Götzével, hogy a világbajnok futballista újra a bajor gárda játékosa legyen.

 

Az előző idényben triplázó Bayernből a nyáron távozott Thiago Alcantara, Álvaro Odriozola, Ivan Perisic és Pihilippe Coutinho, sőt valószínűleg Javi Martínez sem marad a müncheni csapatnál. Az érkezők névsora valamivel rövidebb: a Manchester Citytől Leroy Sané, a Paris Saint-Germaintől pedig a 18 esztendős Tanguy Nianzou Kouassi írt alá (valamint még korábban Alexander Nübel, a Schalke tehetséges kapusa is).

A Bild úgy tudja, éppen ezért Hansi Flick szeretne erősíteni, ám a koronavírus-járvány miatt a klub anyagi lehetőségei korlátozottak. Flick egyik célpontja így a 28 éves Mario Götze lehet, akivel korábban együtt dolgozott a német válogatottnál.

A 2014-es világbajnoki döntő egyetlen gólját szerző Götzének az előző évad végén lejárt a szerződése a Borussia Dortmundnál, jelenleg nincs klubja.

Götze 2013 és 2016 között volt a Bayern München labdarágója. A Bild szerint Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató és Hasan Salihamidzic sportigazgató első hallásra nem örült Flick ötletének Götzével kapcsolatban, mert a játékos teljesítményét sok kritika érte annak idején a Bayernben. Ugyanakkor Flick irányításával többek között Thomas Müller és Jérome Boateng újra régi fényében tündökölt az előző szezonban.

A 63-szoros válogatott középpályás nemrég egy interjúban azt mondta, szeretne BL-t nyerni pályafutása befejezése előtt.

A 2019–2020-as kiírásban Götze 21 tétmeccsen összesen háromszor volt eredményes és egy gólpasszt adott a Dortmundban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik