Bayern: Boateng mind az öt megnyert trófeát megvédené

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.12. 09:57
null
Boateng mind az öt trófeát megvédené a Bayern Münchennel (Fotó: AFP)
Jérome Boateng, a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München labdarúgócsapatának védője szerint a gárdának meg kell próbálnia megtartani az előző idényben megnyert öt trófeát, köztük a BL-serleget is – írja az MTI.

 

A legrangosabb európai kupasorozatban az 1992-es névváltoztatás és átalakítás óta a címvédés csak a Real Madridnak sikerült, amely 2016 és 2018 között egymás után háromszor diadalmaskodott.

„Nincs okunk rá, hogy ne próbáljunk meg ezzel a fiatal csapattal korszakos sikereket elérni a BL-ben. Ez természetesen nem könnyű feladat, de nem sok ellenfelet látok, amely minőségben tudná velünk tartani a lépést” – nyilatkozta a Kicker című szaklapnak a német válogatottal 2014-ben világbajnok Boateng.

A 32 éves hátvéd szerint a Bayern előző idényben elért sikereihez hasonló nem gyakran fordul elő az európai bajnokságokban. Boateng Angliából a bajnoki címvédő Liverpool FC-t, valamint a Manchester Cityt, Spanyolországból a Real Madridot és az FC Barcelonát, Franciaországból a Paris Saint-Germaint tartja a Bayernhez hasonlóan erős együttesnek.

A müncheni sztárcsapat a 2019–2020-as idényben a német bajnokság és a Német Kupa, valamint a BL mellett a Német Szuperkupát, illetve az Európai Szuperkupát is megnyerte, utóbbit a Puskás Arénában rendezett mérkőzésen, az Európa-liga győztes Sevilla 2–1-es legyőzésével.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik