Thomas Müller többnyire a kispadon kap helyet ebben az idényben – sajtóhírek szerint már januárban klubot váltana (Fotó: AFP)

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy Thomas Müller a Bild információi szerint akár már januárban klubot váltana, mivel Niko Kovac vezetőedző a jelenlegi idényben epizódszerepet szán neki. A 30 éves támadó – akinek szerződése 2021 nyaráig érvényes a Bayern Münchennél – piaci értékét 35 millió euróra becsüli a Transfermarkt, ezt az összeget a fent említett klubok vígan kifizetnék, és mint kiderült: az Ajax is hajlandó lenne erre.

„Ha klubot váltana, felhívhat engem. Az Ajaxban bármikor szívesen látjuk. Thomas Müller számomra maga a Bayern-gén” – idézi a Sportbuzzer az amszterdami klub sportigazgatóját, Marc Overmarst.

Az Abendzeitung mindeközben megszólaltatta a Thomas Müllert képviselő Ludwig Köglt, aki a lap kérdésére elárulta: mindig voltak és vannak érdeklődők kliense iránt. A Bayern München vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge igyekezett csitítani a kedélyeket, és a Die Weltnek úgy fogalmazott: „Müller továbbra is fontos szerepet tölt be a klubnál.”

Hogy mennyire fontosat, az az előttünk álló hónapokban kiderül.