Javi Martínez kész a távozásra (Fotó: AFP)
 
Tűzoltónak jött, rekorder lett: Flick és a Bayern lávsztorija

Martínez – aki a 2019–2020-as évadban sérülések, illetve Joshua Kimmich és Leon Goretzka középső középpályásként mutatott javuló teljesítménye miatt már nem volt alapember: csupán 16 bajnokin, összesen 23 tétmérkőzésen kapott lehetőséget – a Marca hasábjain beszélt a távozásról.

„A pandémia miatt sokkal több a kérdőjel, mint korábban gondoltam – kezdte a 18-szoros spanyol válogatott játékos. – Még nem tudjuk, hogy alakul az átigazolási piac, és azt sem pontosan, hogy mi lesz a Bajnokok Ligája végjátékával. Annyi biztos, hogy Münchenben remek dolgokat tapasztalhattam meg. Nem bánom, ha ki kell várnom még kicsit ahhoz, hogy megtudjam, miként alakul a jövőm.”

„Ha távozom, még szép, hogy opció lehet számomra a Bilbao. Hat remek évet töltöttem el ott. Szívesen visszatérnék. De el tudom képzelni magamat másutt is, például az Egyesült Államokban vagy Ausztráliában is örömmel élnék egy ideig” – tette hozzá a futballista, aki 2012-ben a Bayern akkori rekordigazolásaként 40 millió euróért cserébe érkezett Németországba a baszk csapattól. 

Javi Martínez nyolc év alatt 237 tétmérkőzésen kapott szerepet a münchenieknél. Többek között nyolcszoros német bajnok, ötszörös kupagyőztes, Bajnokok Ligája-, európai Szuperkupa- és klub-vb-győztes is lett a csapattal.