Thomas Müller új szerződést kaphat Münchenben (Fotó: AFP)

 

A Sport Bild és a TZ beszámolói szerint is közel áll a Bayern München és Thomas Müller a hosszabbítás bejelentéséhez. A saját nevelésű német válogatott labdarúgó két évvel, 2023 nyaráig toldhatja meg szerződését.

A 30 esztendős labdarúgó Hans-Dieter Flick vezetőedző őszi kinevezése óta ismét alapemberré vált a Bayernben, igaz, a korábbiaknál valamivel visszavontabb szerepkörben kap lehetőséget. Ezzel együtt hat gólja és 16 gólpassza van 25 bajnoki fellépésen a 2019–2020-as évadban. Flick kinevezése óta 15 meccsen szerzett 18 kanadai pontot – hat gól és 12 assziszt a mérlege.

A Bayern vezetősége a héten jelentette be a német sajtóban csak Hansi Flickként emlegetett szakvezető szerződéshosszabbítását, s mindez a jelek szerint Müller ügyének is jót tett. 

Müller a 2008–2009-es idényben mutatkozott be a bajoroknál, azóta 343 bajnokin 116 gól fűződik a nevéhez, összesen 521 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken 195 gólt és 186 gólpasszt jegyez. Nyolcszoros német bajnok, ötszörös kupagyőztes, a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa és a FIFA klubvilágbajnokság megnyeréséért is van egy-egy aranyérme otthon.