Leroy Sané, a Manchester City és a Bayern München megállapodott egymással – legalábbis a France Football szerint (Fotó: AFP)

 

A végéhez érhet Leroy Sané és a Bayern München sagája, legalábbis a France Football értesülései alapján. A francia lap úgy tudja, megszületett az egyezség a Manchester CIty és a Bayern között, így a 23 éves futballista a Bundesliga valaha volt legdrágább szerzeményeként, 110 millió euróért cserébe térhet vissza Németországba.

Münchenben a nyár slágertémája volt, hogy Franck Ribéry távozása és Arjen Robben visszavonulása után a Bayern tud-e igazolni klasszis szélsőt. 

Sané a Bayern nagy riválisánál, a Schalkénál nevelkedett, 47 bajnokin lépett pályára és 11 gólt szerzett, mielőtt 2016-ban (20 évesen), 50.5 millió euróért szerződött a Manchester Cityhez. Angliában kétszer bajnok, egyszer FA-kupa-győztes lett, s a Cityvel kétszer megnyerte az angol Ligakupát és az angol Szuperkupát is. 134 tétmérkőzésen 39-szer talált az ellenfelek kapujába. 

Korábban Pep Guardiola, a City menedzsere kijelentette, szíve szerint megtartaná Sanét, ám mivel már csak két év van hátra a szerződéséből, s jelen állás szerint nem akar hosszabbítani, a manchesteriek lépéskényszerben vannak. 

„Ha Sané menni akar, megteheti” – fogalmazott Guardiola még július végén.

A jelek szerint meg is teszi. 

A Bayern a hírek szerint rögvest duplázhat Sanéból, ugyanis a válogatott szélső 16 éves testvérét, a Schalkéban futballozó Sidi Sanét is átigazolhatja