A szakértelem és a pénz szárnyakat adott: ezért BL-elődöntős a Lipcse

Vágólapra másolva!
2020.08.15. 17:27
null
Lipcse: nőttön nő (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A harmadik hetet szokásainknak megfelelően az angol élvonallal kezdtük, és Olaszországban folytattuk, hogy elérkezzünk Németországba, Lipcsébe.

 

Hogy hogyan épült fel a Leipzig a sokadosztálytól a Bajnokok Ligája-elődöntőjéig? Nagyon gyorsan és nagyon sok pénzből – adjuk meg a választ a kérdésre, azonnal rövidre zárva a lelkünk amatőr felében rejlő vágyat, hogy egy magyarországi csapat vajon fel tudna-e repülni ilyen magasságokba alig 11 év alatt, mint most tette azt az RB Leipzig.

Remek utánpótlásedzők és remek megfigyelők dolgoznak az RB stábjában, több kontinensen dolgozva alapozzák meg és építgetik évről évre a kirakatcsapatot, a Lipcsét. Amelynek tényleg szárnyakat adott a tulajdonos Dietrich Mateschitz, de ez nála ugyebár szakmai ártalom, és szép lassan a lipcseiek és a német drukkerek is elfogadják az új csapatot, ha meg is éppen nem barátkoznak meg vele.

A Bajnokok Ligája-elődöntő építi a német futballt és a német büszkeséget is, de ne feledjük, hogy azért így is a törvények felett állnak bizonyos szempontból Mateschitzék a Bundesligában – ugyanakkor egy esetleges Lipcse–Bayern München BL-döntő jótékony fátylat borít majd minderre.

A LIPCSE TÖRTÉNELMÉRŐL, NEMZETKÖZI KAPCSOLATIRÓL, ELLENTMONDÁSAIRÓL ÉS ELÉRT SIKEREIRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A klub 2016-ra jutott fel az élvonalba, néha szinte kettesével véve a lépcsőfokokat, és már a Bundesliga 2-re a Marcel Halstenberg, Stefan Ilsanker, Gulácsi Péter, Willi Orbán négyessel erősítve, egy évvel azelőtt pedig egymillió eurót fizettek a Győrnek Kalmár Zsoltért! Egy szarvashibát azonban elkövettek: 1.5 millióért elkótyavetyélték Joshua Kimmichet! Ettől eltekintve remekül forgatták a pénzt, még a csalódást okozót Davie Selke, Oliver Burke párost is jó pénzért adták el.

Grafika: NS-archív (kattintson a képre a nagyításért)
Grafika: NS-archív (kattintson a képre a nagyításért)

De mi ez ahhoz képest, hogy jött a salzburgi csikócsapatból Naby Keita és Dayot Upamecano, a Stuttgartból 14 millióért Timo Werner – egy évre rá, azaz a 2017–2018-as idényben a nagy meglepetésre korábban bajnoki ezüstérmet szerző csapat több mint ötvenmillió eurót költve leigazolta Kevin Kamplt, Jean-Kévin Augustint, Brumát, Konrad Laimert, cserekapusnak Yvon Mvogót, és ingyen elhozták a Sochaux-tól azt az Ibrahima Konatét, akinek a játékjoga ma 40.5 millió eurót ér!

A kettős terhelés még sok volt, a Bundesligában a hatodik helyre csúsztak, a BL után az Európa-ligában sem remekeltek, itt a Besiktastól és a Portótól, ott a Marseille-től kaptak kellemetlen pofont, ráadásul eladták Angliába Bernardót és Keitát, utóbbiért 60 millió eurót fizetett a Liverpool! Helyettese is Salzburgból érkezett, Amadou Haidara személyében, a Keitáért kapott pénzt pedig gyakorlatilag odaadták a Nordi Mukiele, Matheus Cunha, Marcelo Saracchi, Tyler Adams kvartettért. Utóbbi most klubtörténelmi gólt szerzett, és az amerikai leányvállalattól, a New York RB-től érkezett. Az uruguayi védő, Saracchi csalódást okozott, jövő nyárig a Galatasarayban erősödik, a brazil éket, Cunhát hárommilliós haszonnal, 18 millió euróért eladták az év elején a Herthának.

Bruma sem vált be, de annyiért engedték el a PSV-hez, amennyiért a Galatasaraytól vették, azaz 15 millió euróért, a nála is drágább Augustin most tért vissza kölcsönből a Leedstől. Őt éppen attól a PSG-től szerezték meg, akivel a BL elődöntőjében találkoznak.

A 2018–2019-es idénybeli bajnoki bronzérem és egy kellemetlen El-kudarc után (a csoportjukban nemcsak a Salzburg, a Celtic is megelőzte őket) a „belkereskedelmet” nem számolva a Cunha, Bruma , Diego Demme trió eladásából gazdálkodva érkezett az Ademola Lookman, Christopher Nkunku, Luan Candido sor (utóbbit, a brazil bal oldali mindenest a télen kölcsönadták az ottani fiókcsapatuknak), míg Patrik Schick, Ethan Ampadu és Angelino kölcsönbe került Németországba. A téli nagy fogás 19 millióért Dani Olmo, őt szinte az összes topcsapat szerette volna megvenni, ezzel a transzferrel szintet lépett a Lipcse!

Wernernek utolsó idényében évi nyolcmillió eurót fizettek bruttóban, ez már igencsak becsülendő szint a topligák második vonalában, természetesen a Bayern München évi húszmillió eurós gigabéreitől elmarad még. A támadó eladása minden szempontból nagy veszteség, az érte kapott pénz nem is klubrekord, megfelelő szinten pótolni is csak majdnem ugyanennyiért, 53 millióért lehet, hacsak elő nem ásnak egy újabb üstököst a megfigyelők.

Werner mellett távozott a két éve kétmillióért vett dán középpályás, Mads Bidstrup, a karmester, jobbszélső és középcsatár Hannes Wolfot pedig úgy vette kölcsön 1.5 millióért a Mönchengladbach, hogy Wolf 15. pályára lépésekor életbe lép a kilencmilliós vételi opció. A játékos a Salzburgtól érkezett 12 millió euróért, most ottani edzője, Marco Rose lesz új mestere. Az U19-es válogatott középhátvéd, Frederik Jäkel az Oostendében, a vele egykorú és szintén U19-es válogatott szűrő, Tom Krauss a Nürnbergen erősödik még picit (az ő atyja, Holger játszott anno a Lokomotiv és a Sachsen Leipzig csapataiban is).

Ampadu visszatért a Chelsea-hez, Angelino és Schick kellene, de vételi opciójuk 30, illetve 29 millió euró. Schick góljaira különösen nagy szükség lenne most, eleddig 1600 játékperc alatt lőtt 10-et, és adott három gólpasszt is.

Nyilván olcsóbb lenne őket is a saját műhelyből pótolni, mert német lapok szerint a Lipcsének összesen csak 30 millió eurója maradt ezen a nyáron az erősítéseke: Schick a kiszabott árért biztosan nem kell, a Torino, a Hertha és a Leverkusen is érdeklődik nála és az AS Románál.

 

 

Az ám, saját nevelésű lipcsei fiatalok: a nyáron felkerült a profikeretbe az U18-as válogatott kapus, Tim Schreiber, de vett az RBL 2.5 millió euróért egy másik kapust is, a spanyol U21-es válogatott kerettag, Barca-nevelés Josep Martínez személyében; és ugyan a nagyokkal edz a 18 éves, sokszoros korosztályos válogatott ék, Dennis Borkowski, de visszatért kölcsönből a 16 millióért vett Jean-Kévin Augustin – aki az előző idényben a Monacóban egy gólt lőtt, most a Leedsben nullát, és összesen csak 16 alkalommal lépett pályára.

A Leedsben perceket kapott, de az angol csapat anno úgy kérte őt kölcsön, hogy ha felkerül, automatikusan megveszi a támadót – csakhogy előbb visszatért a francia Németországba kölcsönből, és csak azután harcolta ki a Leeds a Premier League-tagságot, ezért az angolok jogértelmezése szerint nem érvényes a kötelező opció. Ez a 21 millió eurós kérdés, szeptember elején választ kapunk.

Nagy fogás a Monacótól kölcsönkapott 23 éves, háromszoros német válogatott Benjamin Henrichs, aki a védelem két szélén és védekező középpályásként is bevethető. Vételi opciója a Bild szerint 12, a Kicker szerint 15 millió euró, a franciák két éve húszmillióért vették – a Monaco viszont kiszemelte magának Haidarát, egy csere is előfordulhat.

Werner helyére hogy, hogyan nem, de éppen Salzburgból jött helyettes, adóügyileg kilencmillió euróért és ötmilliós bónuszért a dél-koreai Hvang Hi Csan, aki az előző idényben 40 mérkőzésen 16 gólt és 22 gólpasszt jegyzett. Hvang 2015 elején került a Salzburg fiókcsapatához, a Lieferinghez, ingyen. Szépen végigjárta tehát a lépcsőfokokat, közben kölcsönben Hamburgban is megfordult, így épül egymásra szakma és pénz ma Lipcsében és csatolt, testvéri-baráti klubjaiban.

Nyilván távozik a nyáron a Schalke és a PSV hívta Mvogo (ötmilliót kérnek érte, de sokak szerint inkább ingyen fog klubot váltani a kapus), Nordi Mukiele ellenben olyannyira befutott a szárnyas csapatban, hogy a Bayern München, a Monaco és a Liverpool is csábítja, ő a védelem közepén és jobb szélén, illetve a középpálya jobb szélén is bevethető. Upamecano képességei rendkívüliek, rendkívül sok nagy klub szeretné őt leigazolni, nemrégiben hosszabbított, már nem jövőre, hanem három év múlva jár le a szerződése: ez nem jelenti azt, hogy marad, csak azt, hogy így még többet lehet érte kérni. Igaz, kivásárlási ára így is csupán 50 millió euró.

 

 

Olcsóbb Schicknél a norvég csatár, a Trabzonsporban igen gólerős Alexander Sörloth, a bajnokság és a Török Kupa gólkirálya is ő lett. A támadó jövő ilyenkor tér vissza kölcsönből a Crystal Palace együtteséhez. Az idősebbek emlékeznek még az apjára is, az 55-szörös válogatott Göran Sörlothra, a Mönchengladbach egykori légiósára. A kis Sörloth helyzetét egyszerűsíti és bonyolítja egyszerre, hogy rá hatmillió eurós vételi joga van a törökönek, akik azonnal továbbadják őt, tisztes haszonnal, a Kicker szerint 25 milliót kértek érte, de ez nagyon sok a németeknek.

Jó eséllyel a Lipcséé lesz a Brémában feltűnt szélső, Milot Rashica, az ő neve ismerős lehet rovatunk olvasóinak, mert többen is érdeklődnek az előző idényt 19 kanadai ponttal záró koszovói iránt. A Lipcse első ajánlata 15 millió euróról szólt, hárommilliós bónusszal, de ezt csípőből visszalőtte a Bréma, Raschica külföldi kluboknak a szerződése szerint 38 millió euróért vihető – az igazi ára belpiacon 20 millió lesz. A Werdernek égető szüksége van az érte kapott pénzre, a játékost nem is vetették be a minap egy felkészülési mérkőzésen, nehogy megsérüljön.

Valentino Lazaro neve is felmerült, de ő közelebb áll a Mönchengladbachhoz.

Hakan Calhanoglu pozíciói megerősödtek Milánóban, róla minden bizonnyal lemarad az RBL, amely pályázik az espanyolos szűrő, Marc Roca és a fél világgal együtt az ajaxos Kenneth Taylor kegyeire is, de még jobban illene a lipcsei sormintába az osztrák Florian Grillitsch, csak éppen Julian Nagelsmann mester nagy kedvence húszmillióba kerül a Bild szerint (anno az edző ingyen szerezte meg őt a Brementől). Szintén a Hoffenheimet erősíti a 18 éves holland védő, Melayro Bogarde, a nagy Winston fia, neki a szerződése jövőre lejár. Hat évvel idősebb és sokkal drágább a Feriburg kétszeres válogatott bekkje, Robin Koch (az ő atyja is jeles labdarúgó volt, az acélkemény védő, a Kaiserslautern-ikon Harry), de rá minden bizonnyal csak akkor lesz szükség, ha eladják Upamecanót.

Olmo sikerei megnyithatják az utat a Zágrábból nála sokkal olcsóbban elhozható karmester, a 23 éves Amer Gojak előtt, a bosnyák játékosra emlékezhetünk a Ferencvárosnak lőtt gólja miatt. A Barcelona B-ből szúrták ki a középső középpályás Ilaix Moribát, kapuskiszemelt volt még az argentin válogatott kerettag Guido Herrera (Talleres), a dél-koreai vonulat legújabb gyöngyszeme pedig a Lazio, Tottenham, Everton, PSV, Watford, Southampton, Porto hetes révén is monitorozott középhátvéd, a 23 éves, 30-szoros válogatott Kim Min Dzse. Akiért kínai klubja, a Pejcsing Kuoan 15 millió eurót kért a liverpooliaktól, Pekingbe 5.25 millióért került a 190 centiméter magas „Szörnyeteg”.

A BL-elődöntő német lapok szerint akár harmincmillió eurós pluszbevételt jelent a klubnak, emlékeznek, korábban ennyire saccolták az egész nyárra maradt vásárlási keretet – éppen 30 milliót kér az Atalanta a német bal oldali mindeneséért, a legújabb Leipzig-kiszemelt Robin Gosensért.

Mint látjuk, a korszakhatározó sportigazgató, Ralf Rangnick távozása után sem rugaszkodott el a földtől a csapat anyagilag, bár tény: a BL-vitézkedés lelkileg és anyagilag is szárnyakat adott az RBL-nek.

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ARMINIA BIELEFELD
ÉRKEZETT:
Nathan de Medina (Mouscron, ingyen), Jacob Barrett Laursen (Odense, ingyen), Christian Gebauer (Altach, i.)
Kölcsönbe:
Sergio Córdova (Augsburg)
Kölcsönből vissza: Prince Osei Owusu (1860 München)
TÁVOZOTT:
Jonathan Clauss (Lens, i.), Keanu Staude (szerződése lejárt), Álex Pérez (szerződése lejárt), Patrick Weihrauch (szl.), Florian Hartherz (Fortuna Düsseldorf, ingyen)
Kölcsönből vissza: Kiss Ágoston (Haladás)

AUGSBURG
ÉRKEZETT:
Felix Uduokhai (Wolfsburg, kölcsön után végleg, 7 000 000 euró), Daniel Caligiuri (Schalke, ingyen), Tobias Strobl (Mönchengladbach, ingyen), Rafal Gikiewicz (Union Berlin, ingyen)
Kölcsönből vissza: Kevin Danso (Southampton), Mads Pedersen (Zürich), Michael Gregoritsch (Schalke)
TÁVOZOTT: Stephan Lichtsteiner (visszavonult), Daniel Baier (szerződése lejárt), Fabian Giefer (Würzburger Kickers)
Kölcsönbe: Kevin Danso (Fortuna Düsseldorf, 500 000), Sergio Córdova (Bielefeld)
Kölcsönből vissza: Tin Jedvaj (Leverkusen)

BAYERN MÜNCHEN
ÉRKEZETT:
Leroy Sané (Manchester City, 45 000 000 euró), Tanguy Nianzou (PSG, 300 000 euró), Alexander Nübel (Schalke, i.)
Kölcsönből vissza: Adrian Fein (Hamburg)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe:
Lars Lukas Mai (Darmstadt), Christian Früchtl (Nürnberg)
Kölcsönből vissza:
Ivan Perisic (Inter), Álvaro Odriozola (Real Madrid), Philippe Coutinho (Barcelona)

BORUSSIA DORTMUND
ÉRKEZETT:
Emre Can (Juventus, kölcsön után végleg, 25 000 000), Thomas Meunier (PSG, i.), Jude Bellingham (Birmingham City, 23 000 000)
Kölcsönbe: Reinier (Real Madrid)
Kölcsönből vissza: Dzenis Burnic (Dynamo Dresden), André Schürrle (Szpartak Moszkva), Marius Wolf (Hertha), Felix Passlack (Fortuna Sittard), Sergio Gómez (Huesca)
TÁVOZOTT:
Ömer Toprak (Werder Bremen, kölcsön után végleg, 3 500 000), Mario Götze (szerződése lejárt), André Schürrle (visszavonult), Eric Oelschlägel (szl.), Dzenis Burnic (Heidenheim)
Kölcsönbe: Leonardo Balerdi (Marseille)
Kölcsönből vissza: Asraf Hakimi (Real Madrid)

EINTRACHT FRANKFURT
ÉRKEZETT:
Ragnar Ache (Sparta Rotterdam, 2 000 000), Steven Zuber (Hoffenheim, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Ajmen Barkok (Fortuna Düsseldorf), Simon Falette (Fenerbahce), Tuta (Kortrijk), Jetro Willems (Newcastle United), Dejan Joveljics (Anderlecht)
TÁVOZOTT: Gelson Fernandes (visszavonult), Jonathan de Guzmán (szl.), Marco Russ (visszavonult), Lucas Torró (Osasuna, 2 000 000), Mijat Gacsinovics (Hoffenheim, 3 000 000)

FREIBURG
ÉRKEZETT:
Ermedin Demirovic (Alavés, 3 700 000)
Kölcsönből vissza: Marco Terrazzino (Dynamo Dresden), Keven Schlotterbeck (Union Berlin), Dzsong Vu Jong (Bayern München II), Mohamed Dräger (Paderborn), Chima Okoroji (Jahn Regensburg)
TÁVOZOTT: Pascal Stenzel (VfB Stuttgart, kölcsön után végleg, 1 300 000), Yoric Ravet (Grenoble), Jérome Gondorf (Karlsruhe, kv.), Mike Frantz (Hannover, i.), Alexander Schwolow (Hertha, 8 000 000), Luca Waldschmidt (Benfica, 15 000 000)
Kölcsönbe:
Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Chima Okoroji (Paderborn)

HERTHA BSC
ÉRKEZETT:
Deyovaisio Zeefuik (Groningen, 4 000 000), Alexander Schwolow (Freiburg, 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Daishawn Redan (Groningen), Lucas Tousart (Lyon), Maurice Covic (Ascoli)
TÁVOZOTT: Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg, i.), Salomon Kalou (Botafogo, i.), Alexander Esswein (szl.), Thomas Kraft (visszavonult), Vedad Ibisevic (szl.)
Kölcsönből vissza: Marko Grujics (Liverpool), Marius Wolf (Dortmund)

HOFFENHEIM
ÉRKEZETT:
Mijat Gacsinovics (Frankfurt, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Kevin Vogt (Werder Bremen), Felipe Pires (HNK Rijeka), Kasim Adams (Fortuna Düsseldorf), Joshua Brenet (Vitesse), Klauss (LASK)
TÁVOZOTT: Leonardo Bittencourt (Werder Bremen, kv., 7 000 000), Alexander Stolz (Hoffenheim II), Steven Zuber (Frankfurt, 3 000 000), Michael Esser (Hannover, i.), Gregor Kobel (VfB Stuttgart, kv., 4 000 000)
Kölcsönbe: Lucas Ribeiro (Internacional)
Kölcsönből vissza: Sebastian Rudy (Schalke)

1. FC KÖLN
ÉRKEZETT:
Kölcsönbe:
Ron-Robert Zieler (Hannover)
Kölcsönből vissza: Jannes Horn (Hannover), Salih Özcan (Holstein Kiel), Vincent Koziello (Paris FC), Joao Queirós (Willem II), Lasse Sobiech (Mouscron), Frederik Sörensen (Young Boys), Louis Schaub (Hamburg)
TÁVOZOTT: Thomas Kessler (visszavonult), Simon Terodde (Hamburg, i.)
Kölcsönbe:
Niklas Hauptmann (Holstein Kiel), Birger Verstraete (Antwerpen), Kingsley Schindler (Hannover), Vincent Koziello (CD Nacional), Marcel Risse (Viktoria Köln)
Kölcsönből vissza: Mark Uth (Schalke)

RB LEIPZIG
ÉRKEZETT:
Hvang Hi Csan (RB Salzburg, 9 000 000), Josep Martínez (Las Palmas, 2 500 000)
Kölcsönbe: Benjamin Henrichs (Monaco)
Kölcsönből vissza: Jean-Kévin Augustin (Leeds United)
TÁVOZOTT: Timo Werner (Chelsea, 53 000 000), Mads Bidstrup (Brentford B)
Kölcsönbe: Hannes Wolf (Mönchengladbach, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Frederik Jäkel (Oostende), Ethan Ampadu (Chelsea), Angelino (Manchester City), Patrik Schick (Roma)

BAYER LEVERKUSEN
ÉRKEZETT:
Lennart Grill (Kaiserslautern, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Tin Jedvaj (Augsburg), Panajotisz Recosz (Sheffield United), Joel Pohjanpalo (Hamburg)
TÁVOZOTT: Ramazan Özcan (visszavonult)

MAINZ 05
ÉRKEZETT:
Dimitri Lavalée (Standard Liege, i.), Luca Kilian (Paderborn)
Kölcsönből vissza: Issah Abass (Utrecht), Gerrit Holtmann (Paderborn)
TÁVOZOTT: Alexandru Maxim (Gaziantep, kölcsön után végleg, i.)
Kölcsönbe: Ronaël Pierre-Gabriel (Brest), Jonathan Meier (Dynamo Dresden)
Kölcsönből vissza: Taiwo Awoniyi (Liverpool), Jeffrey Bruma (Wolfsburg)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
ÉRKEZETT:
Kölcsönbe: Hannes Wolf (RB Leipzig, 1 500 000), Valentino Lazaro (Inter, 1 200 000)
Kölcsönből vissza: Michael Lang (Werder Bremen), Jordan Beyer (Hamburg), Julio Villalba (Altach), Andreas Poulsen (Austria Wien)
TÁVOZOTT: Tobias Strobl (Augsburg, i.), Fabian Johnson (szl.), Raffael (szl.)

SCHALKE 04
ÉRKEZETT:
Timo Becker (Schalke II)
Kölcsönből vissza: Cedric Teuchert (Hannover), Hamza Mendil (Dijon), Mark Uth (1. FC Köln), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Steven Skrzybski (Fortuna Düsseldorf), Ralf Fährmann (Brann Bergen), Nabil Bentaleb (Newcastle United), Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf)
TÁVOZOTT: Alexander Nübel (Bayern München, i.), Daniel Caligiuri (Augsburg, i.), Pablo Insua (Huesca, kv.), Cedric Teuchert (Union Berlin)
Kölcsönbe:
Bernard Tekpetey (Ludogorec)
Kölcsönből vissza: Jonjoe Kenny (Everton), Juan Miranda (Barcelona), Jean-Clair Todibo (Barcelona), Michael Gregoritsch (Augsburg)

VFB STUTTGART
ÉRKEZETT:
Endo Vataru (St. Truiden, kv., 1 700 000), Pascal Stenzel (Freiburg, kv., 1 300 000), Gregor Kobel (Hoffenheim, kv., 4 000 0000), Waldemar Anton (Hannover, 4 000 000)
Kölcsönbe: Konsztantinosz Mavropanosz (Arsenal, 250 000)
Kölcsönből vissza: Pablo Maffeo (Girona), Erik Thommy (Fortuna Düsseldorf), Aílton Ferreira (Qarabag Agdam)
TÁVOZOTT: Anasztasziosz Donisz (Reims, kv., 4 000 000), Chadrac Akolo (Amiens, kv., 3 500 000), Mario Gómez (visszavonult), Holger Badstuber (Stuttgart II)
Kölcsönből vissza: Nathaniel Phillips (Liverpool U23)

WOLFSBURG
ÉRKEZETT: Bartosz Bialek (Zaglebie Lubin, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Mainz), Yunus Malli (Union Berlin), John Yeboah (Venlo)
TÁVOZOTT: Felix Uduokhai (Augsburg, kv., 7 000 000), Robin Knoche (Union Berlin, i.)

UNION BERLIN
ÉRKEZETT:
Marius Bülter (Magdeburg, 1 500 000), Niko Giesselmann (Fortuna Düsseldorf, i.), Sebastian Griesbeck (Heidenheim, i.), Max Kruse (egyesület nélküli), Robin Knoche (Wolfsburg, i.), Cedric Teuchert (Schalke)
Kölcsönbe:
Nico Schlotterbeck (Freiburg), Suleiman Abdullahi (Braunschweig)
Kölcsönből vissza: Lennart Moser (Cercle Bruges), Nicolai Rapp (Darmstadt), Endo Keita (Jokohama F. Marinos)
TÁVOZOTT: Rafal Gikiewicz (Augsburg, i.), Sebastian Polter (Fortuna Sittard, i.), Ken Reichel (Osnabrück, i.), Manuel Schmiedebach (szl.), Michael Parensen (visszavonult), Florian Flecker (Würzburger Kickers), Lennard Maloney (Dortmund II), Neven Subotics (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Nicolai Rapp (Darmstadt)
Kölcsönből vissza: Keven Schlotterbeck (Freiburg), Yunus Malli (Wolfsburg), Marius Bülter (Magdeburg)

WERDER BREMEN
ÉRKEZETT:
Leonardo Bittencourt (Hoffenheim, kv., 7 000 000), Ömer Toprak (Dortmund, kv., 3 500 000), Felix Agu (Osnabrück, i.), Johan Mina (Emelec U20, i.), Patrick Erras (Nürnberg, i.)
Kölcsönbe: Tahith Chong (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Romano Schmid (Wolfsberg), Jonah Osabutey (Mouscron), Felix Beijmo (Greuther Fürth), Martin Harnik (Hamburg)
TÁVOZOTT: Claudio Pizarro (visszavonult), Nuri Sahin (Antalyaspor, i.), Fin Bartels (Holstein Kiel, i.), Felix Beijmo (Malmö FF)
Kölcsönbe: Benjamin Goller (Karlsruhe), Jan-Niklas Beste (Jahn Regensburg)
Kölcsönből vissza: Kevin Vogt (Hoffenheim), Michael Lang (Mönchengladbach)

Lezárva pénteken délben reggel, vastaggal az elmúlt hét nap átigazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik