A Bayern Münchennél a kulcsszó: Probatbicol

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.08.12. 19:55
null
Piotr Zielinski lehet Arturo Vuidal utódja Münchenben (Fotó: AFP)
Miután túléltük az iskolai időszakot, a tanárokat/diákokat, kiélveztük a világbajnokság és a kora nyár minden örömét, készülünk/emlékezünk/számot vetünk/keresztet vetünk a nyaralásra, elkezdődik az aratási időszak: ezen a nyáron is dől a pénz a topligás futballisták révén a menedzserek silójába.

Abszolúte nem úgy alakul a BAYERN MÜNCHEN idei nyara, ahogyan ezt eltervezték a bajorok fanatikusai: az új edző megszerzése előtt hosszabbítottak ugyan a nagy öregekkel, megtartották a sokfelől csábított Robert Lewandowskit, Juan Bernat nem ment el sem a Juventushoz, sem a Wolfsburghoz, sem a Valenciához, sem az Atlético Madridhoz, sem a Betishez, James Rodríguezt nem vitte haza a szintén mesterváltáson átesett Real Madrid, a védelem fejét, Jérome Boatenget csak nem mozdították meg az angol és olasz csábítók, még Sebastian Rudyért is hiába kapálózott a Lipcse és a Napoli, Javi Martínezért a Chelsea és a Napoli, David Alabáért a Juventus és a PSG, Kingsley Comanért az Arsenal, Renato Sanchesért pedig a PSG; ugyanakkor az egy szem Leon Goretzka megvétele mellett végleg távozott Douglas Costa (erről már korábban megegyeztek a Juventusszal) és Arturo Vidal.

Az erősítések tehát finoman szólva is vontatottan haladnak, sem a korábban már alaposan körüljárt Benjamin Pavard-, sem a Julian Draxler-ügyben nincs előremozdulás, Christian Pulisic is igen távol áll a Bayernhez igazolástól (és kérdéses, mennyire lesz a müncheniek ajánlata versenyképes az angol kérőkével, illetve a Borussia Dortmund mennyire szeretné ismét a legnagyobb ellenlábasát erősíteni). Vidal utóda a legfrissebb hírek szerint a nápolyi Piotr Zielinski lehet, de ő finoman szólva sem klasszisokkal jobb, mint mondjuk Javi Martínez, arról már nem is beszélve, hogy Thiago Alcántara a jelek szerint kézzel-lábbal el szeretné hagyni Münchent.

Korábban a Manchester City, a Chelsea és a Manchester United, majd a Juventus és a Barcelona, végül a Real Madrid érdeklődött iránta – s utóbbi az utóbbi hírek szerint már meg is egyezett a sokoldalú középpályással, aki remek helyettese lenne a Chelsea-nek kölcsönadott Mateo Kovacicnak, sőt egyesek szerint a spanyol még jobb is a horvátnál (a szervezésben mindenképpen).

Az ügy érdekessége az, hogy a Bayern Münchennél korábban sokszor szóba került már a Barcelona középpályása, azazThiago Alcántara testvére, Rafinha (ő nem spanyol-brazil, hanem brazil-spanyol, ugyanis előbbi spanyol, utóbbi brazil válogatott), a Reallal pedig már a múlt héten szóba hozták a Valencia szélsőjét, középcsatárát, a két középpályás famíliájának (a szülők révén) régi barátját: Rodrigo Morenót. Családi kör, topfutball módra.

Százszor leírtuk már, de hátha vannak újak a köreinkben: Thiagóék az 1994-es világbajnok gyepnyűvő, a brazil Mazinho gyermekei, édesanyjuk egyébként röplabdázó, innen is a gömbérzék.

A Bayernt működtető gazdasági társaság első embere, Karl-Heinz Rummenigge mindenesetre tagadta a Real új edzője, Julen Lopetegui által a spanyol U21-es és felnőttválogatottból nagyon jól ismert Thiago Alcántara távozásának lehetőségét, de hát ilyen tárgyalásokat a világ boldogabbik felén sem szoktak feltétlenül az illetéktelenek orrára kötni, már csak azért sem, mert Thiago Alcántara olyan hatvanmillió euró körül cserél majd klubot (ha és amennyiben, ugyebár), s több sem kellene majd annak a klubnak e hír hallatán, ahonnan Rummeniggéék az utódot keresik.

Persze ha tényleg Ivan Rakitic lenne a spanyol válogatott játékos „örököse”, akkor ez arra az esetre nem vonatkozik...

(Thiago Alcántara egyébként per pillanat a Bundesliga harmadik legértékesebb labdarúgója Lewandowski és James Rodríguez mögött, és csak az érdekesség meg az erőviszonyok kedvéért: a Bundesliga kilenc legdrágább futballistája közé csupán egy nem bayernes fért be, a lipcsei Timo Werner, a harmadik pozícióba, a legjobb 21-ből pedig 14 müncheni, innen a legutolsó Manuel Neuer.)

Visszatérve az előző gondolathoz, nem mintha egyébként olyan könnyű lenne olcsón igazolnia egy topcsapatnak –Ivan Perisicet nem vitte el a Manchester United, ám a németek sem fizetnének érte ötvenmillió fölötti összeget; az MU-tól kiszemelt a francia Anthony Martial, de José Mourinho az angol átigazolási idény végeztével már nem tudná pótolni őt.

A kézenfekvő kulcsszó Münchenben a Probatbicol, akarjuk mondani,Ante Rebic: az Eintracht Frankfurt által a Fiorentinától pár kabátgombért elopciózott friss világbajnoki ezüstérmes szélső nagyon jól ismeri a Bayern mesterét, ugyanis Frankfurtban éppen Niko Kovac faragott belőle remek játékost. Közös ügyüket nehezíti, hogy a firenzeiek szerencséjükre kikötöttek maguknak egy harminc-ötven százalékos részesedést Rebic eladásából, ez pedig értelemszerűenarra ösztönzi a Frankfurtot, hogy a lehető legnagyobb összeget kérje érte, hiszen nem mind az övé.

Nagy hiba lenne azonban a vébészereplésből kiindulni, Rebic a Bundesliga előző idényében 26-szor lépett pályára, és a horvát hatszor volt eredményes három gólpassz mellett, előtte 24 német élvonalbeli mérkőzésén négy kanadai pontig jutott – az oroszországi tornán egyébként hat meccsen egyszer volt eredményes, az argentinok ellen. Kevésbé ismert, de a 24 esztendős Rebic már az előző vb-n is pályára lépett, háromszor is.

Sportigazgatója, az egykori markáns támadó, Fredi Bobic kijelentette, hogy rekordot dönthetnek a nyáron Rebiccsel, ám szeretne már végre az asztalára egy konkrét ajánlatot a Bayern Münchentől. Biztos, ami biztos: a horváttal Bobic újabb egy évvel, azaz 2022-ig meghosszabbította a szerződését, magyarán a labdarúgó és ügynöke máris megnyerte a maga kis csatáját. „Megállt az ügy..." – sóhajtott Kovac, de gyorsan megnyugtatott mindenkit, elég bő így is a Bayern kerete.

Csak a viszonyítás kedvéért: Perisic az előző két idényben a Serie A-ban éppen nem remeklő Interben 44 kanadai pontig jutott, abszolúte fele-fele arányban, hiszen kétszer is 11-11 gólt és asszisztot hozott a milánói csapatnak.

Kizárt, hogy harmincmillió eurót fizessünk egy játékosért – sóhajtott a Leipzig mestere, Ralf Rangnick (eredetiben a legszebb: „Ein 30-Millionen-Transfer ist ausgeschlossen”), lezárva ezzel a maga részéről a Rudy-ügyet, hozzátéve, hogy akkor majd Kevin Kampl lép Naby Keita örökébe.

Igen ám, de egyre erősebbek a Jérome Boateng távozása körüli harasztzörejek, a bajor védelem feje szeptemberben betölti a harmincat, és noha a szerződése 2021-ig szól, talán készen áll egy nagy ugrásra – leginkább Párizsba, mert a Manchester Unitedet visszautasította, egy német lap szerint azért, mert szeretne az új idényben Bajnokok Ligáját nyerni...

A Bild szerint a Bayern München ötvenmillió eurót kér a sérülékeny hátvédért, ez pár eladás után nem lesz akadálya a transzfernek – és Pavard Münchenbe költözésének.

(Forrás: Transfermarkt.de)
(Forrás: Transfermarkt.de)


A BORUSSIA DORTMUND ellenben vett egy új játékost a középpályájára, és nem is akármilyet: Axel Witsel ugyan nem az új Fernando Redondo, de mint a világbajnokságon is láthattuk, roppant hasznosan és roppant sokat futva, ütközve, harcolva futballozik, nem mellékesen képes volt lemondani az évi majdnem húszmilliós kínai fizetéséről is, hogy visszatérjen Európába. A korábban húszmillióért vett dán Thomas Delaney mellé tehát érkezett egy újabb erőközéppályás, szintén húszmillió euróért cserébe, csak éppen ő a Bild értesülései szerint évi tízmillió eurót fog keresni Dortmundban (kérdés, mit szólnak majd ehhez az öltözőben egymást között az új kollégái, mert ez finoman szólva is magasra kiemelt bér a fekete-sárga mezeseknél).

Nemcsak ezért rekorder Witsel: 29 éven felüli labdarúgóért még soha nem adtak ilyen sok pénzt német klubok (a korábbi csúcstartó a Bayern által 15 millióért megvett Miroslav Klose volt); és még egy kis érdekesség: a belga távozásával egy bizonyos Paulo Sousa veszítette el középpályája erősségét. A Dortmund szerzett korábban két kapust, két szélső hátvédet, egy középső védőt, vagyis alakul az új gerinc – Lucien Favre és főnökei ugyan egy kissé érthetetlen módon lemaradtak Michy Batshuayiról, de jöhet az Atlético Madridtól Kevin Gameiro, a legújabb Mino Raiola-üstökös, a juventusos Moise Kean vagy a jóval fiatalabb brazil Wesley (FC Bruges, míg a három ismeretlenebb kiszemelt a brazil Pedro Guilherme a Fluminensétől, a tanzániai Mbwana Samatta a Genttől és a norvég izomgombóc, Erling Braut Haaland a Moldétől), a sokak szerint elpocsékolt André Schürrle utóda Everton Sousa lehet a Gremióból, az új karmester meg a Galatasaraytól Junesz Belhanda, a flamengós Lucas Paquetá, esetleg a Manchester City tinije, Brahim Díaz.

CSAPATSOROLÓ I.

AUGSBURG

A Torghelle Sándor méltó utódát még mindig elszántan kereső csapat a Herthától ingyen érező „cserekirály” Julian Schiebertől és a másodosztályból kölcsönjáték után visszatérő egykori Dortmund-ék Dzsi Dong Vontól várja a megváltást, a villámléptű szélsőtől, az egykori klasszisígérethez képest majdnem elkallódó André Hahntól és a szintén újonnan, szintén hárommillió euróért cserébe érkező karmestertől, a finn Fredrik Jensentől pedig a gólpasszokat. A 2016 végén kinevezett, még negyvenen aluli mesternek, Manuel Baumnak nem írták elő, hogy ismét az Európa-ligában vitézkedjen a csapat, amely legutóbb békésen a 12. helyen végzett, biztos távolban a kieséstől és az európai kupaszerepléstől. Befuthat még a végére a Fulham balbekkje, Joe Bryan, ellenben kész csoda, hogy Philipp Maxot nem vitte el a PSG, vagy az osztrák középhátvédet, Martin Hintereggert az érte érdeklődő Everton, West Ham United páros. Az együttes Achilles-sarka a kapusposzt lehet, erőssége a gárda ezen kívüli közepe, tengelye, és a legjobb játékosok mind fogadkoznak, hogy most sokkal előrébb végeznek majd a tabellán, mint legutóbb.

A várható kezdőcsapat: Fabian Giefer – Jonathan Schmid, Martin Hinteregger, Jeffrey Gouweleeuw, Philipp Max – Rani Khedira, Daniel Baier – André Hahn, Michael Gregoritsch, Caiuby – Alfred Finnbogason.


FSV MAINZ

A legutóbbi idényben a Mainz három ponttal szerzett csak többet, mint az osztályozóra kényszerülő Wolfsburg, a cél tehát az új bajnokságra a piros-fehéreknél a nyugalom. Érdekes, hogy a szakértők szerint a Mainz gyenge pontja szintén a kapusposzt, Florian Müller és Jannik Huth még rutintalan, a veterán René Adler meg éppen sérült. Lenne miből vásárolni, mert sokkal többért adott el a klub, mint vett újakat: az Abdou Diallo, Suat Serdar, Muto Josinori hármasért jó ötvenmillió folyt be a kasszába, őket a Moussa Niakhaté, Pierre Kunde, Jean-Philippe Mateta trióval pótolták. A Huddersfield által elvitt kapust, Jonas Lösslt még nem helyettesítették, ellenben a középpálya tengelyébe érkezhet a sokfelől keresett Mbwana Samatta, Faitout Maouassa (Rennes) páros. Emeljük ki az új idény előtt a legutóbb a Ligue 2-ben 17 gólt szerző Matetát külön is, akit a bundesliga.com „Szalai Ádám régen várt örökösének", sőt az új Zlatan Ibrahimovicnak nevez, de befuthat még a tartalékok közül kiemelt középpályás, Ridle Baku, akit a Kicker egyenesen a kezdőcsapatba vár, a középpálya jobb oldalára.

A várható kezdőcsapat:
Florian Müller – Giulio Donati, Stefan Bell, Moussa Niakhaté, Aarón Martín – Robin Quaison, Jean-Philippe Gbamin, Pierre Kunde – Levin Öztunali, Jean-Philippe Mateta, Pablo de Blasis.

FORTUNA DÜSSELDORF

A magyar gombfocigyűjtők egyik ikonikus csapata volt a Fortuna Düsseldorf, a maiak aligha válnak azzá: egyrészt nincsenek már korszakos figurák és frizurák a keretben, másrészt nem gyártanak már gombfocikat a német kiscsapatokból. Persze óvatosan kell bánni a kiscsapat jelzővel innen Magyarországról, hiszen a tíz éve még az ottani harmadosztályban nyomuló Fortuna hatmillió euróért erősített a nyáron. Összesen tizenketten érkeztek, a Bundesliga 2. gólkirálya, Marvin Ducksch, a német U21-es válogatott karmestere, Aymen Barkok és a volt bayernes bal oldali mindenes, Diego Contento a legismertebb nevek, ám jöhet még a stuttgarti középső védő, Marcin Kaminski is. Érdekes, hogy a csapat edzője, a gombfocisok által szintén nagyon jól ismert Bayer Uerdingen-legenda (tizennégy éven át futballozott ott), a Düsseldorfba 2016 nyarán kinevezett Friedhelm Funkel tudatosan a középpálya és a védelem széleit igyekezett megerősíteni, és minden bizonnyal megváltoztatja kissé kedvenc 4–1–4–1-es hadrendjét az élvonalra. Emeljük ki a stadionjukat is, a Merkur Spielarenát, ahová 54 600 szurkoló fér be. A létesítmény elnevezése változhat a közeljövőben, a létesítmény nevét az ezért évi majdnem négymillió eurót fizető, szerencsejátékban utazó Gauselmann nevű cég választja ki; a város és a játékosok amúgy jobban szeretnék, ha inkább Merkur Arena lenne a név, míg korábban volt Espirit és LTU Arena is.

A várható kezdőcsapat: Raphael Wolf – Jean Zimmer, Kaan Ayhan, Andre Hoffmann, Diego ContentoMatthias Zimmermann, Marcel Sobottka, Alfredo Morales, Kevin Ströger – Marvin Ducksch, Rouwen Hennings.

Dőlt betűvel a nyáron érkezők.

 

NÉMET BUNDESLIGA, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2018

AUGSBURG
Érkezett:
André Hahn (Hamburg, 3 000 000 euró), Fredrik Jensen (Twente, 3 000 000), Julian Schieber (Hertha, ingyen), Felix Götze (Bayern München, i.)
Kölcsönből vissza: Uszami Takasi (Fortuna Düsseldorf), Jan-Ingwer Callsen-Bracker (Kaiserslautern), Dzsi Dong Von (Darmstadt), Georg Teigl (Eintracht Braunschweig), Konsztantinosz Sztafilidisz (Stoke City)
Távozott: Marwin Hitz (Borussia Dortmund, i.), Daniel Opare (Royal Antwerpen, i.), Moritz Leitner (Norwich City, kölcsön után végleg), Gojko Kacsar (szerződése lejárt), Marcel Heller (Darmstadt)
Kölcsönbe: Tim Rieder (Darmstadt), Uszami Takasi (Fortuna Düsseldorf)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Paulinho Filho (Vasco da Gama, 18 500 000), Mitchell Weiser (Hertha, 12 000 000), Thorsten Kirschbaum (Nürnberg, i.), Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt, i.)
Kölcsönbe: Isaac Kiese Thelin (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Aleksandar Dragovic (Leicester City)
Távozott: Bernd Leno (Arsenal, 25 000 000), Stefan Kiessling (visszavonult), Vladlen Jurcsenko (szl.)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Leon Goretzka (Schalke,i.),
Kölcsönből vissza: Renato Sanches (Swansea City), Serge Gnabry (Hoffenheim)
Távozott: Douglas Costa (Juventus, kölcsön után végleg, 40 000 000), Niklas Dorsch (Heidenheim, i.), Felix Götze (Augsburg, i.), Fabian Benko (LASK Linz, i.), Tom Starke (visszavonult), Arturo Vidal (Barcelona, 18 000 000)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett:
Abdou Diallo (Mainz, 28 000 000), Thomas Delaney (Werder Bremen, 20 000 000), Marius Wolf (Eintracht Frankfurt, 5 000 000), Marwin Hitz (Augsburg, i.), Axel Witsel (Tiencsin Csüancsien, 20 000 000)
Kölcsönbe: Asraf Hakimi (Real Madrid)
Kölcsönből vissza: Dzenis Burnic (VfB Stuttgart), Jacob Bruun Larsen (VfB Stuttgart), Felix Passlack (Hoffenheim)
Távozott: Andrij Jarmolenko (West Ham, 20 000 000), Szokratisz Papasztathopulosz (Arsenal, 16 000 000), Mikel Merino (Newcastle United, kuv., 7 000 000), Gonzalo Castro (VfB Stuttgart, 5 000 000), Erik Durm (Huddersfield, i.), Roman Weidenfeller (visszavonult)
Kölcsönbe: Felix Passlack (Norwich City), André Schürrle (Fulham, 400 000)
Kölcsönből vissza: Michy Batshuayi (Chelsea)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Alassane Pléa (Nice, 23 000 000), Andreas Poulsen (Midtjylland, 4 500 000), Michael Lang (Basel, 2 800 000), Keanan Bennetts (Tottenham Hotspur U23, 2 250 000)
Kölcsönből vissza: Florian Neuhaus (Fortuna Düsseldorf), Tsiy William Ndenge (Roda JC), Janis Blaswich (Hansa Rostock)
Távozott: Jannik Vestergaard (Southampton, 25 000 000), Vincenzo Grifo (Hoffenheim, 5 500 000), Raúl Bobadilla (Argentinos Juniors, 1 800 000), Janis Blaswich (Heracles Almelo), Christofer Heimeroth (visszavonult), Tsiy William Ndenge (Borussia Mönchengladbach II), Ba-Muaka Simakala (Roda)
Kölcsönből vissza: Reece Oxford (West Ham)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett:
Evan N'Dicka (Auxerre, 5 500 000), Lucas Torró (Real Madrid, 3 500 000), Goncalo Paciencia (FC Porto, 3 000 000), Frederik Rönnow (Bröndby, 2 800 000), Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara, 2 500 000), Ante Rebic (Fiorentina, kuv., 2 000 000), Marius Wolf (Hannover, kuv., 500 000),
Nicolai Müller (Hamburg, i.), Felix Wiedwald (Leeds United)
Kölcsönbe: Allan (Liverpool U23), Chico Geraldes (Sporting CP, 200 000)
Távozott: Marius Wolf (Borussia Dortmund, 5 000 000), Omar Mascarell (Real Madrid, 4 000 000), Kevin-Prince Boateng (Sassuolo, i.), Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen, i.), Alexander Meier (szl.)
Kölcsönbe: Ajmen Barkok (Fortuna Düsseldorf, 500 000)
Kölcsönből vissza: Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara)

FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett:
Marvin Ducksch (St. Pauli, 2 000 000), Benito Raman (Standard Liege, 1 500 000), Jean Zimmer (VfB Stuttgart, 900 000), Davor Lovren (Dinamo Zagreb II, 750 000), Kevin Stöger (Bochum, i.), Alfredo Morales (Ingolstadt, i.), Diego Contento (Girondins Bordeaux, i.), Kenan Karaman (Hannover, i.), Matthias Zimmermann (VfB Stuttgart, i.)
Kölcsönbe: Ajmen Barkok (Eintracht Frankfurt, 500 000), Dodi Lukebakio (Watford), Uszami Takasi (Augsburg)
Kölcsönből vissza: Marlon Ritter (Paderborn)
Távozott: Julian Schauerte (Eupen, i.), Lukas Schmitz (Wolfsberger AC, i.), Marlon Ritter (Paderborn), Axel Bellinghausen (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Benito Raman (Standard Liege), Uszami Takasi (Augsburg), Jean Zimmer (VfB Stuttgart), Haragucsi Genki (Hertha)

FREIBURG
Érkezett:
Luca Waldschmidt (Hamburg, 5 000 000), Dominique Heintz (1. FC Köln, 3 000 000), Philipp Lienhart (Real Madrid, kuv., 2 000 000), Jérome Gondorf (Werder Bremen, 1 300 000), Mark Flekken (Duisburg, 800 000), Brandon Borrello (Kaiserslautern, i.)
Kölcsönből vissza: Jonas Föhrenbach (Karlsruhe), Fabian Schleusener (Karlsruhe)
Távozott: Mats Möller Daehli (St. Pauli, kuv., 600 000), Rafal Gikiewicz (Union Berlin, 200 000), Marc-Oliver Kempf (VfB Stuttgart, i.), Alekszandar Ignjovszki (Magdeburg), Jonas Föhrenbach (Jahn Regensburg), Lucas Hufnagel (Unterhaching), Julian Schuster (visszavonult), Georg Niedermeier (Melbourne Victory, i.), Jonas Meffert (Holstein Kiel), Patric Klandt (Nürnberg, i.), Caglar Söyüncü (Leicester City, 21 100 000)
Kölcsönbe: Fabian Schleusener (Sandhausen), Vincent Sierro (St. Gallen), Gaëtan Bussmann (Mainz)
Kölcsönből vissza: Bartosz Kapustka (Leicester City)

HANNOVER
Érkezett:
Walace (Hamburg, 6 000 000), Haragucsi Genki (Hertha, 4 500 000), Josip Elez (HNK Rijeka, kuv., 2 500 000)
Kölcsönbe: Kevin Wimmer (Stoke City, 1 500 000), Bobby Wood (Hamburg, 1 200 000), Aszano Takuma (Arsenal, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Babacar Gueye (St. Truiden)
Távozott: Salif Sané (Schalke, 7 000 000), Felix Klaus (Wolfsburg, 3 000 000), Martin Harnik (Werder Bremen, 2 250 000), Marius Wolf (Eintracht Frankfurt, kuv., 500 000), Florian Hübner (Union Berlin, 500 000), Charlison Benschop (Ingolstadt, i.), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf, i.), Sebastian Maier (Bochum, i.)
Kölcsönbe: Jonathas (Corinthians, 200 000), Manuel Schmiedebach (Union Berlin)

HERTHA BSC
Érkezett:
Valentino Lazaro (RB Salzburg, kuv., 6 500 000), Lukas Klünter (1. FC Köln, 2 000 000), Pascal Köpke (Erzgebirge Aue, 2 000 000), Javairo Dilrosun (Manchester City U23, i.), Muhammed Kiprit, Dennis Jastrzembski, Dennis Smarsch (mindhárom Hertha U19), Makszimilian Pronyicsev, Maurice Covic (Hertha II)
Kölcsönből vissza: Marius Gersbeck (Osnabrück), Haragucsi Genki (Fortuna Düsseldorf), Nils Körber (Preussen Münster)
Távozott: Mitchell Weiser (Bayer Leverkusen, 12 000 000), Haragucsi Genki (Hannover, 4 500 000), Julian Schieber (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Nils Körber (Osnabrück), Makszimilian Pronyicsev (Erzgebirge Aue)

HOFFENHEIM
Érkezett:
Leonardo Bittencourt (1. FC Köln, 6 000 000), Vincenzo Grifo (Borussia Mönchengladbach, 5 500 000), Isak Belfodil (Standard Liege, 5 500 000), Joshua Brenet (PSV, 3 500 000), Kasim Nuhu (Young Boys, 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Joelinton (Rapid Wien), Benedikt Gimber (Jahn Regensburg), Baris Atik (Darmstadt), Marvin Schwäbe (Dynamo Dresden), Bruno Nazário (Guarani), Philipp Ochs (Bochum), Felipe Pires (Austria Wien), Joshua Mees (Jahn Regensburg)
Távozott: Benedikt Gimber (Ingolstadt, 1 000 000), Marvin Schwäbe (Bröndby, 700 000), Baris Atik (Dynamo Dresden, 700 000), Joshua Mees (Union Berlin, 500 000), Mark Uth (Schalke, i.), Eugen Polanski (szl.)
Kölcsönbe: Bruno Nazário (Atlético Paranaense, 100.000), Philipp Ochs (Aalborg)
Kölcsönből vissza: Serge Gnabry (Bayern München), Felix Passlack (Borussia Dortmund)

RB LEIPZIG
Érkezett:
Nordi Mukiele (Montpellier, 16 000 000), Matheus Cunha (Sion, 15 000 000), Marcelo Saracchi (River Plate, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Omer Damari ( Maccabi Haifa), Massimo Bruno (Anderlecht), Agyemang Diawusie (Wehen Wiesbaden), Anthony Jung (Bröndby), Marius Müller (Kaiserslautern), Atinc Nukan (Besiktas)
Távozott: Naby Keita ( Liverpool, 60 000 000), Bernardo (Brighton, 10 000 000), Benno Schmitz (1.FC Köln, 1 500 000), Anthony Jung (Bröndby, 800 000), Agyemang Diawusie (Ingolstadt, 500 000), Dominik Kaiser (Bröndby, i.), Vitali Janelt (Bochum, kuv.), Kalmár Zsolt (DAC, kuv.), Fabio Coltorti (szl.)
Kölcsönbe: Elias Abouchabaka (Greuther Fürth)
Kölcsönből vissza: Ademola Lookman (Everton)

MAINZ
Érkezett:
Jean-Philippe Mateta (Olympique Lyon, 8 000 000), Pierre Kunde (Atlético Madrid, 7 500 000), Moussa Niakhaté (Metz, 6 000 000), Phillipp Mwene (Kaiserslautern, i.)
Kölcsönbe: Aarón Martín (Espanyol, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Besar Halimi (Bröndby), Aaron Seydel (Holstein Kiel), Jannik Huth (Sparta Rotterdam), Gaëtan Bussmann (Freiburg), José Rodríguez (Maccabi Tel-Aviv), Kenan Kodro (Grasshoppers)
Távozott: Abdou Diallo (Borussia Dortmund, 28 000 000), Suat Serdar (Schalke, 11 000 000), Jonas Lössl (Huddersfield, 2 500 000), Kenan Kodro (Köbenhavn, 1 600 000), Leon Balogun (Brighton, i.), Nigel de Jong (al Ahli, i.), Besar Halimi (Mainz II), Muto Josinori (Newcastle United, 10 700 000)

SCHALKE 04
Érkezett:
Suat Serdar (Mainz, 11 000 000), Omar Mascarell (Real Madrid, 8 000 000), Salif Sané (Hannover, 7 000 000), Steven Skrzybski (Union Berlin, 3 500 000), Mark Uth (Hoffenheim, i.)
Kölcsönből vissza: Benedikt Höwedes (Juventus), Donis Avdijaj (Roda JC), Luke Hemmerich (Bochum), Haji Wright (Sandhausen), Johannes Geis (Sevilla)
Távozott: Coke (Levante, kuv., 1 500 000), Leon Goretzka (Bayern München, i.), Luke Hemmerich (Erzgebirge Aue), Max Meyer (Crystal Palace, i.), Benedikt Höwedes (Lokomotiv Moszkva, 5 000 000)
Kölcsönbe: Pablo Insua (Huesca), Bernard Tekpetey (Paderborn)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Juventus)

VFB STUTTGART
Érkezett:
Pablo Maffeo (Manchester City, 9 000 000), Nicolás González (Argentinos Juniors, 8 500 000), Borna Sosa (Dinamo Zagreb, 6 000 000), Gonzalo Castro (Borussia Dortmund, 5 000 000), Roberto Massimo (Arminia Bielefeld, 2 500 000), Marc-Oliver Kempf (Freiburg, i.), Daniel Didavi (Wolfsburg, i.)
Kölcsönből vissza: Ebenezer Ofori (New York City FC), Jan Kliment (Bröndby), Ailton (Estoril Praia), Tobias Werner (Nürnberg)
Távozott: Daniel Ginczek (Wolfsburg, 10 000 000), Jérome Onguéné (RB Salzburg, kuv., 2 000 000), Jean Zimmer (Fortuna Düsseldorf, kuv., 900 000), Julian Green (Greuther Fürth, kuv., 200 000), Matthias Zimmermann (Fortuna Düsseldorf, i.)
Kölcsönbe: Roberto Massimo (Arminia Bielefeld), Ailton (SC Braga), Tobias Werner (VfB Stuttgart II), Jacob Bruun Larsen (Borussia Dortmund), Dzenis Burnic (Borussia Dortmund), Carlos Mané (Sporting CP), Aszano Takuma (Arsenal), Orel Mangala (Hamburg)

WERDER BREMEN
Érkezett:
Oszako Juja (1. FC Köln, 4 500 000), Felix Beijmo (Djurgarden, 3 000 000), Martin Harnik (Hannover, 2 250 000), Jan-Niklas Beste (Borussia Dortmund U19, 250 000), Kevin Möhwald (Nürnberg, i.), Sztefanosz Kapino (Nottingham Forest, 300 000), Claudio Pizarro (1. FC Köln, i.), Davy Klaassen (Everton, 13 500 000)
Kölcsönből vissza: Fallou Diagne (Metz), Lennart Thy (VVV-Venlo), Ulisses Garcia (Nürnberg), Leon Guwara (Kaiserslautern), Tanos Pecosz (Rapid Wien)
Távozott: Thomas Delaney (Borussia Dortmund, 20 000 000), Jérome Gondorf (Freiburg, 1 300 000), Ulisses Garcia (Young Boys, 800 000), Kleinheisler László (Asztana, kuv., 750 000), Zlatko Junuzovic (RB Salzburg, i.), Leon Guwara (Utrecht), Sambou Yatabaré (Royal Antwerp, kuv.), Lennart Thy (Erzurumspor, i.), Fallou Diagne (Konyaspor, i.)
Kölcsönbe: Robert Bauer (Nürnberg, 200 000), Idrissa Touré (Juventus B)
Kölcsönből vissza: Isak Belfodil (Standard Liege), Csang Jü-ning (West Bromwich)

WOLFSBURG
Érkezett:
Wout Weghorst (Alkmaar, 10 500 000), Daniel Ginczek (VfB Stuttgart, 10 000 000), Marcel Tisserand (Ingolstadt, kuv., 7 000 000), Felix Klaus (Hannover, 3 000 000), Pavao Pervan (LASK Linz), Jérome Roussillon (Montpellier, 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Iszmail Azzaui (Willem II), Paul-Georges Ntep (St.-Étienne), Marvin Stefaniak (Nürnberg), Paul Seguin (Dynamo Dresden), Kaylen Hinds (Greuther Fürth)
Távozott: Max Grün (szl.), Daniel Didavi (VfB Stuttgart, i.)
Kölcsönbe: Landry Dimata (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Divock Origi (Liverpool)

NÜRNBERG
Érkezett:
Christian Mathenia (Hamburg, 500 000), Patric Klandt (Freiburg, i.)
Kölcsönbe: Robert Bauer (Werder Bremen, 200 000)
Távozott: Kevin Möhwald (Werder Bremen, i.), Thorsten Kirschbaum (Bayer Leverkusen, i.), Sepsi László (szl.)
Kölcsönből vissza: Lucas Hufnagel (Freiburg), Marvin Stefaniak (Wolfsburg), Ulisses Garcia (Werder Bremen), Tobias Werner (VfB Stuttgart)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

HAMBURGER SV
Érkezett:
Khaled Narey (Greuther Fürth, 1 700 00), Christoph Moritz (Kaiserslautern, i.), Jairo Samperio (Las Palmas, i.)
Kölcsönbe: Orel Mangala (VfB Stuttgart), Léo Lacroix (St.-Étienne)
Kölcsönből vissza: Alen Halilovic (Las Palmas), Pierre-Michel Lasogga (Leeds United)
Távozott: Walace (Hannover, 6 000 000), Luca Waldschmidt (Freiburg, 5 000 000), André Hahn (Augsburg, 3 000 000), Christian Mathenia (Nürnberg, 500 000), Dennis Diekmeier (szl.), Nicolai Müller (Eintracht Frankfurt, i.), Sven Schipplock (Arminia Bielefeld, i.), Alen Halilovic (Milan, i.), Sejad Salihovic (szl.), Mërgim Mavraj (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Bobby Wood (Hannover, 1 200 000)

1. FC KÖLN
Érkezett:
Louis Schaub (Rapid Wien, 3 500 000), Rafael Czichos (Holstein Kiel, 1 800 000), Niklas Hauptmann (Dynamo Dresden, 1 700 000), Benno Schmitz (RB Leipzig, 1 500 000), Matthias Bader (Karlsruhe, i.), Lasse Sobiech (St. Pauli, i.), Dominick Drexler (1. FC Köln, 4 000 000)
Távozott: Anthony Modeste (Tiencsin Csüancsien, 29 000 000), Leonardo Bittencourt (Hoffenheim, 6 000 000), Oszako Juja (Werder Bremen, 4 500 000), Dominique Heintz (Freiburg, 3 000 000), Lukas Klünter (Hertha, 2 000 000), Milos Jojics (Basaksehir, 2 000 000), Claudio Pizarro (Werder Bremen, i.), Pawel Olkowski (Bolton Wanderers, i.), Joao Queirós (Sporting CP B), Dominic Maroh (szl.)

Lezárva vasárnap reggel, vastaggal az elmúlt egy hét igazolásai.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik