Zenit: volt Chelsea-játékos is az új szerzemények között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.31. 07:25
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premjer-Liga) szereplő Zenit szerződtette Alekszandr Kokorint és Jurij Zsirkovot a Dinamo Moszkvától.

A Dinamo Moszkva az elmúlt évek mértéktelen költekezései miatt, valamint amiatt, hogy az UEFA eltiltotta a csapatott a nemzetközi kupákban való szerepléstől, pénzügyi gondokkal küszködik. Kokorin és Zsirkov eladása stabilizálhatja a klub anyagi helyzetét. A felek nem hozták nyilvánosságra, hogy a két játékos mekkora összegért szerződött a Zenithez.

Zsirkov már korábban megegyezett a Zenittel arról, hogy 2016 nyarán a csapathoz igazol, amikor lejárt volna a szerződése a Dinamo Moszkvánál, de a klubok közötti megegyezés lehetővé tette számára, hogy már most, a 2016-os téli átigazolási időszak vége előtt Szentpétervárra távozzon. A 32 éves, védőként és középpályásként is bevethető futballista 2009 és 2011 között a Chelsea-ben játszott, amellyel angol bajnoki címet nyert. 2011-ben tért haza Oroszországba, először az Anzsi Mahacskalában, majd a Dinamo Moszkvában szerepelt.

Kokorin az orosz válogatott meghatározó játékosa, 36 válogatott mérkőzésen 10 gólt szerzett, de a Zenitnél nem lesz egyszerű folyamatos játéklehetőséghez jutnia olyan társak mellett, mint például a brazil Hulk. A 24 éves orosz támadó, Zsirkovhoz hasonlóan korábban az Anzsi Mahacskalában is játszott a Dinamo Moszkva előtt, az orosz élvonal 2015–2016-os szezonjában nyolc mérkőzésen négy gólt szerzett.

A Zenit hatodik helyen áll az orosz bajnokságban, hét ponttal lemaradva az éllovas CSZKA Moszkva mögött. A szentpétervári alakulat ugyanakkor még versenyben van a Bajnokok Ligájában is, a nyolcaddöntőben a Benficával találkozik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik