Wenger, mint a vén Beauregard, Lacazette lesz a Senki?

Vágólapra másolva!
2017.07.31. 20:14
null
Célba veszi a Vadul Költekezőket (Forrás: http://omarmomani.blogspot.hu)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, mosolyogva nyitjuk fel a gázszámlás borítékot, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdjük heti transzferkörképünket.


Bekerülsz a történelembe!

Legendás mondat ez minden idők egyik legjobb westernfilmjéből, a Terence Hill és Henry Fonda-féle Nevem: Senki című alkotásból, amikor is Senki ezzel a mondattal rugdossa be a históriás énekekbe a vénülő pisztolyhőst, Jack Beauregard-t.

Az alkotásban Fonda egy puskával és Senki fortélyával végez a hírhedett Vadak Bandájával – valamiféle ilyen csodára lenne most szüksége az ARSENALNAK a milliárdosok bandája ellen.

Ezzel az idénnyel együtt a címvédő Chelsea az elmúlt három évben összesen 364, a Manchester United 461, a Manchester City 668, a Liverpool 256, az ezen a nyáron még egyáltalán nem költő, de magát alaposan megszedő Tottenham 155 millió euróért erősített – miközben Arsene Wenger Arsenalja összesen 193 millió euróért toborzott új játékosokat.

Csak a további viszonyítás kedvéért: az Everton 233, a liftező Newcastle United 206, a West Ham 179, a Watford 178, a Leicester City 173, a Swansea City 94, de még a Burnley is 84 millió eurót költött ezen időszakban a transzferpiacon, és csupán az elmúlt két szezont nézve a Stoke City is felszaladt majdnem százig.

Ezt is figyelembe kell venniük Arsene Wenger kritikusainak, innen is illik megszemlélni az „ágyúsok” szereplését – no és az sem véletlen, hogy minden nyáron elsüthetjük az „az lenne a legfontosabb az Arsenalnál, hogy ne dőljenek ki sorra az alapemberek!” c. közhelyet.

Amelyet lassan már úgy mormognak a londoniak hívei, hogy egyszerre legalább csak egy...

Ha megnézzük az elmúlt három idény arsenalos költéseit, akkor kiderül, hogy a konkrét alapcsapatba Granit Xhaka (negyvenötmillió), Shkodran Mustafi (negyvenegy) és Petr Cech (tizennégy) épült be, miközben Lucas Pérez, Aszano Takuma, Rob Holding és Mohamed el-Neni elvitte a 193 milliós összköltség ötödét – a nyáron érkezett Alexandre Lacazette pedig majdnem az egyharmadát.

A mai futballban egy ilyen gólerős, ráadásul sokoldalú, a csatársor minden posztján bevethető labdarúgó, aki a Ligue 1-ben az elmúlt három szezonban összesen százkilenc kanadai pontot termelt – a legutóbbiban negyvenöt mérkőzésen harminchét gólt lőtt, és adott öt gólpasszt –, ennyiért mozdítható csak el, s az Arsenal szerencsésnek érezheti magát, hogy a gall és ügynöke éppen őket választotta.

Lacazette remek fogás, lehet köré csapatot építeni, megérkezett az új Thierry Henry – érzik ezt sokan a keretből is, de erről majd később.

Ingyen érkezett a bosnyák középső és bal oldali védő, Sead Kolasinac a Schalkétól, a korábbi német korosztályos válogatott játékos búcsúként még bekerült a Bundesligában az év csapatába.

Egyébként egy sorral előrébb és szűrőként is szerepelt már a Schalkéban, a télen az összes milánói, londoni és torinói nagy klub, míg a tavasszal a Manchester City is tárgyalt az ügynökével, az angol sajtó szerint az Arsenallal együtt heti 140 ezer eurós fizetést ajánlva.

A rekordvétel Lacazette egyébként heti 223 ezer eurót húz új kenyéradó gazdájától, ennek folyományaként Alexis Sánchez heti 145, Mesut Özil heti 156 ezer eurója a duplájára nőhet, ha hajlandóak hosszabbítani.


Ennyit a szegény Arsenalról – gondolják most sokan, de tegyük gyorsan hozzá, hogy a City hajlandó lenne heti 358 ezer eurót adni Sáncheznek, aki jövőre ingyen távozhat, hiszen arsenalos szerződése utolsó évét futja.

Talán ezért is kért egy brit lap szerint a PSG-től holmi heti 559 ezer eurós fizetést, de erre még a párizsiak is nemet mondtak.

A szigetországi sajtó máris bújja a klub költségvetését, hogy honnan lesz meg ennek a fedezete, hiszen az Arsenal az új idényben már nem számíthat a Bajnokok Ligája aranytojására (de kivel játszik majd kora tavasszal a Bayern München?). A fanok nagyon remélik, hogy nem Alexis Sánchez Párizsba történő eladásából emelik Özil bérét, ellenben Jack Wilshere-t elviheti a West Ham vagy a Sampdoria (szegény középpályás nemrégiben még a legnagyobb angol tehetségek egyike volt, de sokadik súlyos sérülése után most ott tart, hogy bejelentkezett érte az Antalyaspor, sőt a török gárda már hivatalos, konkrét ajánlatot is tett érte), Alex Oxlade-Chamberlain lehet Marko Arnautovic utóda a Stoke Cityben, de felvetődött a neve a Chelsea-nél, a Liverpoolnál és a Manchester Citynél is, Lucas Pérez pedig Javier Hernándezé a Leverkusenben, miközben a spanyol támadót hívja haza egy tízéves (!) szerződéssel a Deportivo La Coruna, s csábítja a Marseille mellett a Newcastle és a Fenerbahce is.

Egy karrier felívelő szakaszának vége (Fotó: AFP)
Egy karrier felívelő szakaszának vége (Fotó: AFP)

 

Nagy a török forgalom mostanában Londonban, mert El-Nenit a Galatasaray csábítja, Calum Chamberst a Crystal Palace, Theo Walcottot az Everton, Kieran Gibbst a Watford, a Newcastle és a West Bromwich, Carl Jenkinsont a Brighton, Swansea kettős mellett a Hellas Verona és egy német klub – s nagyon-nagyon jó hír a piros-fehéreknek, hogy Héctor Bellerínt nem húzta vissza a Barcelona.

Ahol felvetődött ellenben, legalábbis a Don Balón szerint Özil megszerzésének a gondolata, miután a katalánok sokadszor is kosarat kaptak a Liverpooltól Philippe Coutinho ügyében.

Alexis Sánchez méltó örököse, de méltó túloldali párja is lenne a monacói Thomas Lemar, csak éppen érte a hercegségbeliek hetvenmillió eurót kérnek, és ahogyan fizetnek nekik mostanában a Premier League-ből, nem is alaptalan az elvárásuk. Az Arsenal licitje a L'Équipe szerint negyvenmillióról indult, most ötvennél jár.

Meglepő és sokkal olcsóbb alternatíva a City tizenhét éves szellőígérete, Jadon Sancho, akit a Borussia Dortmund és a Lipcse is szemmel tart, hiszen még fiatalkorú, és nem írta alá nemrég a neki felkínált hároméves profi szerződést, mondván, nem látja maga előtt a perspektívát Pep Guardiola bombaerős együttesében. A szakértők azonban látják a jövőt, őbenne: Sancho májusban az U17-es Európa-bajnokság aranylabdása lett. És a minap szüleivel meglátogatta a Dortmund főhadiszállását...

A nyári nagy fogások Wengerrel: Emmanuel Petit (balra) és Overmars (Fotó: AFP)
A nyári nagy fogások Wengerrel: Emmanuel Petit (balra) és Overmars (Fotó: AFP)

 

A B-terv a leicesteri Rijad Mahrez, aki egy angol lap szerint nagyon menne az Arsenalhoz, és a C immár a norvég Mohamed Elyounoussi az FC Baseltől, mert Arda Turan közben állítólag megegyezett a Galatasarayjal.

Nem megbántva az Arsenal híveit, de Thomas Müllerre, Pierre-Emerick Aubameyangra, Marco Asensióra, Nemanja Maticsra, Karim Benzemára vagy Kylian Mbappére nincs elég pénzük, a középpálya középére jó alternatíva ellenben a barcelonás Rafinha, akit harmincmillióért vihetnek a katalánok ajánlata szerint, az evertonos Ross Barkley (neki jövőre lejár a szerződése), az udinei Jakub Jankto, a már régi célpont Marcelo Brozovic, a frankfurti Aymen Barkok, a sportingos William Carvalho vagy a titkos fegyver, a Nice Jean Michaël Serije.

Lucas Pérez vagy Ox utóda a realos Lucas Vázquez vagy a lipcsei Emil Forsberg is lehet, de a L'Équipe szerint még közepesen rosszul is kijöhet az Arsenal a Sánchez-ügyből: egy francia újságíró úgy véli, a PSG a mehetnéket kapó chileiért odaadná Lucas Mourát és Blaise Matuidit is.

Mbappé helyett a következő Mbappé, azaz a Caen Yann Karamoh-ja lehet Wengeré, ám nem olcsón: a francia klub már kapott érte az Intertől egy tízmilliós ajánlatot, azonban még vár az elfogadásával, mert Angliából többet remél. Okkal.

Nem egyszerű üzletelni manapság: el-Neniért adott volna 11.2 millió eurót a Leicester, de a játékos nem akart aláírni a kérőnek, hiába egyezett már meg a két klub, míg Wellington Silvát visszahívta az Arsenal a Fluminensétől egy korábbi opció jogán, hogy azonnal és egy kis haszonnal továbbadja a Bordeaux-nak, csak éppen a brazil megbukott az orvosi vizsgálatokon.

Nagy kérdés, mi lesz Olivier Giroud-val: a francia támadó szeretne csatlakozni az eddigi két búcsúzóhoz, Wojciech Szczesnyhez és Yaya Sanogóhoz, hiszen Lacazette érkezésével egyértelműen a kispadra szorult, és mivel nemsokára már 31 éves lesz, ehhez érthető módon nincs nagy kedve. A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas töredelmesen bevallotta, hogy ezen a nyáron szerette volna megvenni Giroud-t, ám Wenger nem hajlandó eladni a csatárt, akit a hírek szerint a Marseille, az Everton és a Dortmund is szívesen látna.

Mint láthattuk, nem most fogja rárobbantani a transzferpiacot a PL-re az Arsenal, de talán éppen az összeszokottság jelentheti a nagy előnyét – a Wenger-faktor mellett.

„Csillogsz, villogsz, mint a bordély kilincse...” – idézhetik a fent említett műből Beauregard-t az Arsenal hívei, amikor minden bizonnyal irigykedve nézik a rivális klubok százmilliós költéseit.

Vigaszként jegyezzük meg gyorsan: a Vadak Bandájának bukását éppen az a fene nagy csillogás okozta...

 

PREMIER LEAGUE, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ARSENAL
Érkezett:
Alexandre Lacazette (Olympique Lyon, 53.000.000 euró), Sead Kolasinac (Schalke, ingyen)
Kölcsönből vissza: Jack Wilshere (Bournemouth), Calum Chambers (Middlesbrough), Krystian Bielik (Birmingham City), Chuba Akpom (Brighton), Joel Campbell (Sporting CP), Wojciech Szczesny (AS Roma)
Távozott: Yaya Sanogo (Toulouse, ingyen), Chris Willock (Benfica, i.), Wojciech Szczesny (Juventus, 12.200.000)

BOURNEMOUTH
Érkezett:Nathan Aké (Chelsea, 22.800.000), Asmir Begovic (Chelsea, 11.500.000), Jermain Defoe (Sunderland, i.)
Kölcsönből vissza: Marc Wilson (West Bromwich), Emerson Hyndman (Rangers), Lewis Grabban (Reading)
Távozott:

Kölcsönbe: Lewis Grabban (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Jack Wilshere (Arsenal)

BURNLEY
Érkezett:
Charlie Taylor (Leeds United, i.), Jonathan Walters (Stoke City, 2.300.000), Jack Cork (Swansea, 9.100.000), Phil Bardsley (Stoke City, 840.000)
Kölcsönből vissza: Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf), Chris Long (Bolton Wanderers), Fredrik Ulvestad (Charlton), Michael Kightly (Burton)
Távozott:Michael Keane (Everton, 28.500.000), George Boyd (Sheffield Wednesday, i.), Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf, i.), Joey Barton (eltiltva), Michael Kightly (Southend United, i.), Tendayi Darikwa (Nottingham Forest)

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett:Mathew Ryan (Valencia, 6.000.000), Pascal Gross (Ingolstadt, 3.000.000), Markus Suttner (Ingolstadt, 4.500.000), Mathias Normann (FK Bodö/Glimt)
Kölcsönbe: Isaiah Brown (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Henrik Björdal (IFK Göteborg), Kazenga LuaLua (Queens Park), Elvis Manu (Go Ahead Eagles), Rohan Ince (Swindon Town)
Távozott:
David Stockdale (Birmingham City, i.), Vegard Forren (Molde, i.), Casper Ankergren (visszavonult), Elvis Manu (Genclerbirligi, i.)
Kölcsönbe: Oliver Norwood (Fulham)
Kölcsönből vissza: Chuba Akpom (Arsenal), Sébastien Pocognoli (West Bromwich)

CHELSEA
Érkezett:
Willy Caballero (Manchester City, i.), Antonio Rüdiger (AS Roma, 35.000.000), Tiemoué Bakayoko (AS Monaco, 40.000.000), Álvaro Morata (Real Madrid, 65.000.000)
Kölcsönből vissza: Nathan (Vitesse), Bertrand Traoré (Ajax), Mario Pasalic (Milan), Juan Cuadrado (Juventus), Marco van Ginkel (PSV), Wallace Oliveira (Gremio), Abdul Rahman Baba (Schalke), Michael Hector (Eintracht Frankfurt), Matt Miazga (Vitesse), Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach), Matej Delac (Mouscron), Kenneth Omeruo (Alanyaspor), Christian Atsu (Newcastle United), Lewis Baker (Arnheim), Loic Rémy (Crystal Palace), Lucas Piazón (Fulham), Tomás Kalas (Fulham), Isaiah Brown (Huddersfield)
Távozott:Nathan Aké (Bournemouth, 22.800.000), Juan Cuadrado (Juventus, 20.000.000), Asmir Begovic (Bournemouth, 11.500.000), Bertrand Traoré (Olympique Lyon, 10.000.000), Christian Atsu (Newcastle United, 7.500.000), John Terry (Aston Villa, i.), Dominic Solanke (Liverpool, i.), Nathaniel Chalobah (Watford, 5.700.000), Nemanja Matics (Manchester United, 44.700.000)
Kölcsönbe: Todd Kane (Groningen), Tammy Abraham (Swansea), Marco van Ginkel (PSV), Lucas Piazón (Fulham), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace), Ola Aina (Hull City), Kurt Zouma (Stoke City), Matt Miazga (Vitesse), Jamal Blackman (Sheffield United), Tomás Kalas (Fulham), Michael Hector (Hull City), Isaiah Brown (Brighton)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Jairo Riedewald (Ajax, 9.000.000)
Kölcsönből vissza: Kwesi Appiah (Viking Stavanger), Hiram Boateng (Northampton), Jordon Mutch (Reading), Jonathan Williams (Ipswich)
Kölcsönbe: Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)
Távozott: Kwesi Appiah (Wimbledon, i.), Zeki Fryers (Barnsley, i.), Jonathan Benteke (szl.), Mathieu Flamini (szl.), Joe Ledley (szl.), Fraizer Campbell (Hull City, i.), Steve Mandanda (Olympique Marseille, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Loic Rémy (Chelsea), Mamadou Sakho (Liverpool)

EVERTON
Érkezett:
Michael Keane (Burnley, 28.500.000), Jordan Pickford (Sunderland, 28.500.000), Davy Klaassen (Ajax, 27.000.000), Henry Onyekuru (Eupen, 8.000.000), Sandro Ramírez (Málaga, 6.000.000), Wayne Rooney (Manchester United), Cuco Martina (Southampton, i.)
Kölcsönből vissza: Gerard Deulofeu (Milan), Tom Cleverley (Watford), Shani Tarashaj (Eintracht Frankfurt), Aiden McGeady (Preston), Leandro Rodríguez (Beveren), Brendan Galloway (West Bromwich), Tyias Browning (Preston), Oumar Niasse (Hull City)
Távozott: Gerard Deulofeu (Barcelona, 12.000.000), Tom Cleverley (Watford, 9.300.000), Arouna Koné (Sivasspor, i.), Romelu Lukaku (Manchester United, 84.700.000), Aiden McGeady (Sunderland, 280.000)
Kölcsönbe: Brendan Galloway (Sunderland), Henry Onyekuru (Anderlecht), Tyias Browning (Sunderland)
Kölcsönből vissza:Enner Valencia (West Ham)

HUDDERSFIELD TOWN
Érkezett:
Steve Mounié (Montpellier, 13.000.000), Tom Ince (Derby County, 9.100.000), Aaron Mooy (Manchester City, 9.100.000), Laurent Depoitre (FC Porto, 4.000.000), Scott Malone (Fulham, 3.900.000), Mathias Jörgensen (FC Köbenhavn, 2.700.000), Elias Kachunga (Ingolstadt, 1.300.000), Danny Williams (Reading, i.)
Kölcsönbe: Kasey Palmer (Chelsea), Jonas Lössl (Mainz)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Elias Kachunga (Ingolstadt), Aaron Mooy (Manchester City), Kasey Palmer (Chelsea), Isaiah Brown (Chelsea), Danny Ward (Liverpool)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Vicente Iborra (Sevilla, 15.000.000), Harry Maguire (Hull City, 13.700.000), Eldin Jakupovic (Hull City, 2.300.000)
Távozott: Marcin Wasilewski (szl.), Ron-Robert Zieler (VfB Stuttgart, 4.800.000)
Kölcsönbe: Bartosz Kapustka (Freiburg, 500.000)
Kölcsönből vissza: Molla Wague (Granada)

LIVERPOOL
Érkezett:
Mohamed Szalah (AS Roma, 42.000.000), Dominic Solanke (Chelsea, i.), Andrew Robertson (Hull City, 9.000.000)
Kölcsönből vissza: Andre Wisdom (RB Salzburg), Lazar Markovics (Hull City), Jon Flanagan (Burnley), Danny Ward (Huddersfield), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Allan (Hertha)
Távozott: Andre Wisdom (Derby County, 2.300.000), Alexander Manninger (visszavonult), Kevin Stewart (Hull City, 4.500.000), Lucas Leiva (Lazio, 5.700.000)
Kölcsönbe: Connor Randall (Hearts)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Bernardo Silva (AS Monaco, 50.000.000), Ederson (Benfica, 40.000.000), Douglas Luiz (Vasco da Gama, 12.000.000), Kyle Walker (Tottenham, 51.000.000), Danilo (Real Madrid, 30.000.000), Benjamin Mendy (AS Monaco, 57.500.000)
Kölcsönből vissza: Luke Brattan (Melbourne City), Marlos Moreno (Deportivo La Coruna), Joe Hart (Torino), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Enes Ünal (Twente), Olekszandr Zincsenko (PSV), Eliaquim Mangala (Valencia), Samir Nasri (Sevilla), Rubén Sobrino (Alavés), Wilfried Bony (Stoke), Aaron Mooy (Huddersfield), Patrick Roberts (Celtic), Jason Denayer (Sunderland), Olivier Ntcham (Genoa), Anthony Cáceres (Melbourne City)
Távozott:Enes Ünal (Villarreal, 14.000.000), Aaron Mooy (Huddersfield, 9.100.000), Rubén Sobrino (Alavés, 2.000.000), Pablo Zabaleta (West Ham, i.), Willy Caballero (Chelsea, i.), Gaël Clichy (Basaksehir, i.), Jesús Navas (szl.), Bacary Sagna (szl.), Nolito (Sevilla, 9.000.000), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Alekszandar Kolarov (AS Roma, 5.000.000)
Kölcsönbe: Joe Hart (West Ham, 2.300.000), Anthony Cáceres (al-Vaszl)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Victor Lindelöf (Benfica, 35.000.000), Romelu Lukaku (Everton, 84.700.000), Nemanja Matics (Chelsea, 44.700.000)
Kölcsönből vissza: Guillermo Varela (Eintracht Frankfurt), Andreas Pereira (Granada), Adnan Januzaj (Sunderland)
Távozott: Zlatan Ibrahimovic (szl.), Wayne Rooney (Everton), Adnan Januzaj (Real Sociedad, 8.500.000)
Kölcsönbe: Sam Johnstone (Aston Villa)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Florian Lejeune (Eibar, 10.000.000), Christian Atsu (Chelsea, 7.500.000), Javier Manquillo (Atlético Madrid, 5.000.000), Jacob Murphy (Norwich City, 11.300.000)
Kölcsönbe: Mikel Merino (Borussia Dortmund)
Kölcsönből vissza: Florian Thauvin (Olympique Marseille), Henri Saivet (St.-Étienne), Kevin Mbabu (Young Boys), Tim Krul (AZ), Siem de Jong (PSV), Emmanuel Riviere (Osasuna), Adam Armstrong (Barnsley)
Távozott: Florian Thauvin (Olympique Marseille, 11.000.000), Sammy Ameobi (Bolton, i.), Vurnon Anita (Leeds United, i.), Haris Vuckic (Twente, i.), Kevin Mbabu (Young Boys), Lubomir Satka (DAC), Yoan Gouffran (Göztepe, i.)
Kölcsönbe: Matz Sels (Anderlecht), Adam Armstrong (Bolton Wanderers)
Kölcsönből vissza: Christian Atsu (Chelsea)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Jan Bednarek (Lech Poznan, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Paulo Gazzaniga (Rayo Vallecano), Sam Gallagher (Blackburn)
Távozott: Jay Rodríguez (West Bromwich, 13.700.000), Cuco Martina (szl.), Martín Cáceres (Everton, i.)
Kölcsönbe:
Harrison Reed (Norwich City)
Kölcsönből vissza: Mouez Hassen (Nice)

STOKE CITY
Érkezett:
Josh Tymon (Hull City, i.), Darren Fletcher (West Bromwich, i.)
Kölcsönbe: Kurt Zouma (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Bojan Krkic (Mainz), Joselu (Deportivo La Coruna), Philipp Wollscheid (Wolfsburg), Jakob Haugaard (Wigan)
Távozott:
Charlie Adam (szl.), Shay Given (szl.), Jonathan Walters (Burnley, 2.300.000), Marko Arnautovic (West Ham, 22.300.000), Glenn Whelan (Aston Villa, 1.700.000), Phil Bardsley (Burnley, 840.000)
Kölcsönbe: Bruno Martins Indi (FC Porto), Wilfried Bony (Manchester City)

SWANSEA CITY
Érkezett:
Roque Mesa (Las Palmas, 12.500.000), Erwin Mulder (Heerenveen, i.)
Kölcsönbe: Tammy Abraham (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Bafétimbi Gomis (Olympique Marseille), Franck Tabanou (Granada), Kyle Bartley (Leeds United), Modou Barrow (Leeds United), Marvin Emnes (Blackburn), Matt Grimes (Leeds United)
Távozott: Bafétimbi Gomis (Galatasaray, 2.500.000), Franck Tabanou (szl.), Gerhard Tremmel (visszavonult), Marvin Emnes (szl.), Jack Cork (Burnley, 9.100.000)
Kölcsönbe: Jordi Amat (Real Betis), Borja Bastón (Málaga)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Federico Fazio (AS Roma), Clinton N’Jie (Olympique Marseille), Nabil Bentaleb (Schalke)
Távozott:
Nabil Bentaleb (Schalke, 19.000.000), Clinton N’Jie (Olympique Marseille, 7.000.000), Federico Fazio (AS Roma, 3.200.000), Kyle Walker (Manchester City, 51.000.000)
Kölcsönből vissza: Pau López (Espanyol)

WATFORD
Érkezett:
Tom Cleverley (Everton, 9.300.000), Will Hughes (Derby County, 9.100.000), Kiko Femenia (Deportivo Alavés, i.), Nathaniel Chalobah (Chelsea, 5.700.000)
Kölcsönből vissza: Steven Berghuis (Feyenoord), Obbi Oulare (Willem II), Sven Kums (Udines), Mathias Ranégie (Udinese), Mario Suárez (Valencia), Juan Carlos Paredes (Olympiakosz), Jerome Sinclair (Birmingham City), Tom Hoban (Blackburn)
Távozott:Sven Kums (Anderlecht, 6.500.000), Mathias Ranégie (szl.), Ogo Obi (szl.), Mario Suárez (Kujcsou Csecseng), Steven Berghuis (Feyenoord, 6.500.000)
Kölcsönbe: Uche Agbo (Standard Liege), Obbi Oulare (Royal Antwerpen)
Kölcsönből vissza: Camilo Zúniga (Napoli), M’Baye Niang (Milan), Tom Cleverley (Everton)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Jay Rodríguez (Southampton, 13.700.000), Csang Ju-ning (Vitesse, 9.000.000)
Kölcsönbe: Ahmed Hegazi (el-Ahli, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Callum McManaman (Sheffield Wednesday), Sébastien Pocognoli (Brighton), Craig Gardner (Birmingham City)
Távozott: Craig Gardner (Birmingham City, 1.750.000), Sébastien Pocognoli (Standard Liege, i.), Darren Fletcher (Stoke City, i.)
Kölcsönbe: Csang Ju-ning (Werder Bremen)
Kölcsönből vissza: Marc Wilson (Bournemouth), Brendan Galloway (Everton)

WEST HAM UNITED
Érkezett:Pablo Zabaleta (Manchester City, i.), Marko Arnautovic (Stoke City, 22.300.000), Javier Hernández (Bayer Leverkusen, 17.800.000)
Kölcsönbe: Joe Hart (Manchester City, 2.300.000)
Kölcsönből vissza: Reece Burke (Wigan), Reece Oxford (Reading), Stephen Hendrie (Blackburn), Enner Valencia (Everton)
Távozott:Havard Nordtveit (Hoffenheim, 7.000.000), Stephen Hendrie (Southend United, i.), Raphael Spiegel (Boavista, i.), Álvaro Arbeloa (visszavonult), Enner Valencia (Tigres UANL, 5.700.000), Darren Randolph (Middlesbrough, 5.600.000), Ashley Fletcher (Middlesbrough, 7.300.000)
Kölcsönbe: Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Gökhan Töre (Besiktas)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

HULL CITY
Érkezett:
Liam Edwards (Swansea U18), Kevin Stewart (Liverpool, 4.500.000), Fraizer Campbell (Crystal Palace, i.), Ondrej Mazuch (Sparta Praha, 2.000.000)
Kölcsönbe: Ola Aina (Chelsea), Michael Hector (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Allan McGregor (Cardiff City), Alex Bruce (Wigan)
Távozott: Harry Maguire (Leicester City, 13.700.000), Josh Tymon (Stoke City, i.), Curtis Davies (Derby County), Alex Bruce (szl.), Shaun Maloney (szl.), Tom Huddlestone (Derby County, 2.300.000), Andrew Robertson (Liverpool, 9.000.000), Eldin Jakupovic (Leicester City, 2.300.000), Ahmed Elmohamadi (Aston Villa, 1.100.000)
Kölcsönből vissza: Andrea Ranocchia (Inter), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Dieumerci Mbokani (Dinamo Kijev), Alfred N’Diaye (Villarreal), Lazar Markovics (Liverpool), Oumar Niasse (Everton)

MIDDLESBROUGH
Érkezett:
Jonathan Howson (Norwich City, 5.650.000), Cyrus Christie (Derby County, 2.800.000), Martin Braithwaite (Toulouse, 11.300.000), Darren Randolph (West Ham, 5.600.000), Ashley Fletcher (West Ham, 7.300.000)
Kölcsönből vissza: Carlos de Pena (Real Oviedo), Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday), Alex Baptiste (Preston), Julien De Sart (Derby County)
Távozott: Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday, 11.700.000), Viktor Fischer (Mainz, 3.000.000), Brad Guzan (Atlanta United, i.), Julien De Sart (Waregem), Bernardo Espinosa (Girona), Víctor Valdés (szl.), James Husband (Norwich City), Cristhian Stuani (Girona), Carlos de Pena (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Antonio Barragán (Sevilla)
Kölcsönből vissza: Álvaro Negredo (Valencia), Calum Chambers (Arsenal)

SUNDERLAND
Érkezett:
Aiden McGeady (Everton, 280.000), James Vaughan (Bury, 565.000), Jason Steele (Blackburn Rovers, 560.000)
Kölcsönbe: Tyias Browning (Everton), Brendan Galloway (Everton), Lewis Grabban (Bournemouth)
Kölcsönből vissza: Jeremain Lens (Fenerbahce), Will Buckley (Sheffield Wednesday), Adam Matthew (Bristol City)
Távozott:Jordan Pickford (Everton, 28.500.000), Will Buckley (Bolton, i.), Jermain Defoe (Bournemouth, i.), Victor Anichebe (Pejcsing BG, i.), Steven Pienaar (Bidvest Wits, i.), Jan Kirchhoff (szl.), Joleon Lescott (szl.), Sebastian Larsson (szl.), Vito Mannone (Reading, 2.300.000)
Kölcsönbe: Fabio Borini (Milan)
Kölcsönből vissza: Javier Manquillo (Atlético Madrid), Jason Denayer (Manchester City), Adnan Januzaj (Manchester United)

Lezárva hétfő délután, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik