Világfutball: 5 év, 4 bajnoki cím – potya góllal dőlt el a döntő

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.21. 18:27
null
A Melbourne City öt év alatt negyedszer nyerte meg az ausztrál női bajnokságot (Fotó: Twitter/Melbourne City FC)
Öt év alatt negyedszer nyerte meg az ausztrál női labdarúgó-bajnokságot a Melbourne City, amely a 2019–2020-as kiírás döntőjében 1–0-ra győzte le a címvédő Sydney FC-t.

 

Az ausztrál női bajnokság (W-League) döntője az elmúlt két évben több mint hatezer nézőt vonzott, idén azonban a koronavírus-járvány és a helyi kormány intézkedése miatt csak a játékosok közeli hozzátartozói és barátai, kevesebb mint 500 személy foglalhatott helyet a melbourne-i Rectangular Stadion lelátóin.

A döntő egyetlen gólját a 15. percben a 82-szeres ausztrál válogatott Steph Catley szerezte, találatához szükség volt a Sydney kapusa, Aubrey Bledsoe nagy hibájára is.

Melbourne City FC on Twitter

@stephcatley puts us up in the Granny! #WLeagueGF #4history @FOXFOOTBALL https://t.co/WEfmyvBXVd



A Melbourne City teljesen megérdemelten hódította el a végső győztesnek járó trófeát, a tizenkét fordulóból álló alapszakaszt ugyanis 11 győzelemmel és 27–4-es gólkülönbséggel nyerte meg, majd a rájátszás elődöntőjében 5–1-re intézte el a WS Wanderers együttesét.

A Melbourne 2016 óta negyedszer diadalmaskodott a W-League-ben, ezzel az ausztrál női bajnokság történetének legeredményesebb csapatává vált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik