Világfutball: Asensio a legjobb U21-es, Dembélé dobogón sincs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.22. 14:19
null
Marco Asensiót választotta meg a L’Équipe a legjobb fiatalnak (Fotó: AFP)
A L'Équipe rangsorba állította a legjobb fiatal (1996. január 1-je után született) futballistákat, a lista élére a Real Madrid szélsője, Marco Asensio került.

 

A Real Madrid színeiben minden sorozatban góllal debütáló Asensio a spanyol Szuperkupában sem szakította meg szériáját, és kiharcolta magának a kezdő helyet a királyi gárdában. A BL-döntőben is eredményes futballistánál a francia lap megemlíti, hogy 18 évesen került a Realhoz, hogy kölcsönben az Espanyolnál is pallérozódott, mielőtt Zinédine Zidane keretéhez csatlakozott.

A remeklésnek köszönhetően új szerződést kapott Asensio, ebbe pedig 500 millió eurós kivásárlási ár került bele. Az U19-es spanyol válogatottal Eb-t nyert, az U21-esekkel pedig idén döntőig jutott a kontinensviadalon.

A második helyre a Tottenham 21-szeres angol válogatott középpályása, Dele Alli került, őt az átigazolási időszak két franciasztárja, a Monacótól a PSG-hez 180 millió euróért szerződő Kylian Mbappé és a Dortmundtól a Barcelonához 105 millióért (+40, ha teljesülnek a feltételek) igazoló Ousmané Dembélé követi.

Az ötödik helyen a Milan kapusa, a 18 éves korára már 73 Serie A-meccsel bíró Gianluigi Donnarumma áll, őt a Manchester City két fiatalja, Gabriel Jesus és Leroy Sané követi, majd Kingsley Coman (Bayern), Marcus Rashford (Manchester United) és Timo Werner (RB Leipzig) alkotja a top 10-et, az első nem topligás játékos a 12. helyen álló Kasper Dolberg az Ajaxból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik