Világfutball: áprilisban újra útjára indulhat a labda – Kínában

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.03.16. 21:38
null
Már áprilisban újraindulhat a kínai labdarúgás, igaz, az még kérdéses, hogy a nézők is visszatérhetnek-e (Fotó: AFP)
A Kínai Labdarúgó-szövetség jelenlegi tervei szerint április 18-án rajtol az élvonalbeli bajnokság az országban.

 

Az idény február 22-én kezdődött volna, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. A csapatok szinte kivétel nélkül külföldre – például Dubaiba és Spanyolországba – utaztak, hogy elkerüljék a megbetegedéseket, de ezen a héten visszatérnek, mert Kínában drasztikusan csökkent a koronavírusos esetek száma, vagyis mostanra ott már alacsonyabb a fertőzés kockázata.

A visszaérkezés után mindenkinek karanténban kell vonulnia 14 napig, a Daily Mail című brit lap szerint ezért tűzte ki április 18-át a Szuperliga rajtjának a kínai szövetség.

Épp a hétvégén számoltunk be arról, hogy a Vuhan Zall FC is hazatér.

A Vuhan Zall eredetileg február közepén tért volna haza, ám akkor tombolt leginkább a járvány Kínában. A vuhaniak kényszerűségből úgy döntöttek, március végéig biztosan Spanyolországban maradnak. A vírus európai terjedése ezt a forgatókönyvet is átírta. „Kína már biztonságosabb.”

„Ennek az egésznek már vége Kínában, ott lecsengőben van a járvány – idézte az AP José Gonzálezt, a csapat spanyol trénerét. – A Kínai Szuperliga vélhetően május elején el is tud rajtolni, s nekünk fontos, hogy a lehető legjobban felkészüljünk erre. Amint visszaérünk Kínába, karanténba fognak helyezni minket, mert fertőzött helyről érkezünk. Szóval minél hamarabb el tudunk indulni, annál jobb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik