Videó: óriási balhé, Quaresma ütött, három piros a Besiktas–Fener rangadón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 10:18
null
Ricardo Quaresma dühöngött, miután kiállították (Fotók: AFP)
A török labdarúgás egyik legnagyobb rangadójára, a Besiktas–Fenerbahce ütközetekre nem jellemző, hogy unalomba fulladnának. Csütörtökön sem kellett csalódnunk, a Török Kupa elődöntőjében lejátszott mérkőzés (2–2) ugyanis négy gólt és három piros lapot hozott.

A legnagyobb visszhangot kiváltó jelenet a második félidő elején, az 52. percben játszódott le, amikor a szünetben beálló Ricardo Quaresma a vendégek 2–1-es vezetésénél piros lapot kapott. A portugál válogatott szélsőt azért állította ki Firat Aydinus játékvezető, mert megütötte Souzát, a Fener játékosát, de legalábbis ütőmozdulatot tett felé.

Ezzel a mozdulattal kezdődött a csetepaté
Ezzel a mozdulattal kezdődött a csetepaté
ÖT MECCS, 11 PIROS LAP

A Besiktas és a Fenerbahce tavaly május óta ötször találkozott egymással, ezeken a meccseken a játékvezetők összesen 11 piros és 32 sárga lapot mutattak fel.

Quaresma ezt nem így gondolta, odarohant a földön fekvő brazilhoz, hogy számon kérje rajta, miért színészkedik. A Besiktas kiválóságánál szemmel láthatóan elszakadt a cérna, csapattársai és a Fenerbahce játékosai sem tudták megnyugtatni. Olaj volt a tűzre, hogy a vendégek egyik játékosa a dulakodás során ellökte Pepét, akinek Quaresma a védelmére kelt, és Mehmet Ekicit is megütötte.

Egyelőre nem tudni, hogy a 34 éves szélsőt mennyi időre tiltják el, de gyaníthatóan nem csak az elődöntő visszavágóját kell kihagynia…

Az ominózus jelenet után tíz a tíz ellen folytatták a csapatok, ám a Fener kapusa, Volkan Demirel egy nagyon buta kiállítással az utolsó negyedórára nehéz helyzetbe sodorta csapatát. A rutinos török kapus az első sárga lapját a Fener második góljánál túlzott gólörömért, míg a másodikat reklamálásért kapta, így a 77. percben neki is el kellett hagynia a pályát.

A Besiktas aztán a 82. percben Anderson Talisca találatával egyenlített. A visszavágóra április 18-án kerül sor.

A MÉRKŐZÉS GÓLÖSSZEFOGLALÓJA

A két csapat négy nappal ezelőtt a bajnokságban is összecsapott, akkor a Besiktas hátrányból felállva 3–1-re nyert. Quaresma azon a meccsen duplázott, első gólja élményszámba ment.

TÖRÖK KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Besiktas–Fenerbahce 2–2 (1–2)
Gólszerző:
Negredo (14.), Talisca (82.), ill. Soldado (17.), Özbayrakli (45+2.)
Kiállítva: Quaresma (52.), ill. Potuk (44.), Demirel (77.)

A másik ágon
Akhisar Belediyespor–Galatasaray 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik