Videó: ilyen volt a szurkolói támadás a Boca buszáról nézve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.25. 09:00
Mint beszámoltunk róla, a Libertadores-kupa-döntő magyar idő szerint szombaton 21 órára kiírt River Plate–Boca Juniors visszavágóját el kellett halasztani, mivel a vendégcsapat buszát megtámadták, több játékos pedig rosszul lett, illetve megsérült. Az esetről előkerült egy felvétel, amely a buszon készült a szurkolói támadás alatt.

Mint ismert, a River Plate stadionja felé tartó Boca Juniors buszát a hazai szurkolók egy része üvegekkel és kövekkel megdobálta, így szinte az összes ablak betört rajta. Ráadásul a rendőrök könnygázzal próbálták meg oszlatni a tömeget, ebből pedig a Boca-játékosok is kaptak – többen rosszul lettek és hánytak is. Volt, aki ennél is rosszabbul járt: Pablo Pérez, a Boca csapatkapitánya, illetve Gonzalo Lamardo éjszakára kórházban maradt, mert üvegszilánk ment a szemébe.

A buszon rögzített felvételen a Boca-játékosok énekelnek, miközben néhányan próbálják eltakarni a betört ablakokat. A videó egy pontján az éneklés abbamarad, és valaki a háttérből orvosért kiált.

Ez a felvétel a támadás alatt készült a buszon

Ez a videó a szurkolók szemszögéből mutatja be a történteket

Benjamin Alvarez on Twitter

The #CopaLibertadores2018 final has been delayed after this attack on the #Boca Juniors team bus by River fans. https://t.co/I8zcQbnRhg



Így nézett ki a Boca Juniors-busz a támadás után

A rendőrautót sem kímélték a River-drukkerek

Mootaz Chehade on Twitter

Footage from what could be the least effective police escort in history. https://t.co/OhiLBHPRGK



A meccs kezdését magyar idő szerint 21.50-kor 23.15-re halasztották, majd később a szövetség a találkozó elnapolása mellett döntött. A Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját magyar idő szerint vasárnap 21 órától rendezik.

LIBERTADORES-KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
November 25., vasárnap
21.00:
River Plate–Boca Juniors

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN
Boca Juniors–River Plate 2–2(R. Abila 34., D. Benedetto 45+1., ill. L. Pratto 35., Izquierdoz 61. – öngól)

A győztes kvalifikálja magát a FIFA-klubvilágbajnokságra.
A fináléban nem alkalmazzák az idegenben szerzett gólok szabályát. Összesítésben elért döntetlen esetén 2x15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik