Videó: így néz ki egy meccsen Motta 2–7–2-es formációja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.07. 13:20
Thiago Motta sokakat meglepett, mikor átvette a Paris Saint-Germain U19-es együttesét, és közölte, szeretné kifejleszteni a csapatnál egy 2–7–2-es formációt. Most bepillanthatunk a kulisszák mögé: jelenleg itt tart a különleges terv…

„Nálam a kapus a középpálya szívében játszana, tőle indulna minden támadás, s az elöl futballozó kettős nyomása szerezné vissza a labdát. Szerintem a támadók az első védekező játékosok, és a kapus az első támadó” – mondta a 36 éves szakember a La Gazzetta dello Sportnak még 2018 novemberében.„Nálam a kapus a középpálya szívében játszana, tőle indulna minden támadás, s az elöl futballozó kettős nyomása szerezné vissza a labdát. Szerintem a támadók az első védekező játékosok, és a kapus az első támadó” – mondta a 36 éves szakember a La Gazzetta dello Sportnak még 2018 novemberében.

Motta azóta sem mondott le a tervéről, és folyamatosan próbálja hozzászoktatni a különleges játékrendszerhez együttesét.

A PSG U19-es csapatának legutóbbi találkozójáról pedig felkerült egy néhány perces videó a közösségi oldalakra, amely segítségével mindenki eldöntheti maga, hol tart most a 2–7–2-es formáció, és mennyire tűnik hatékonynak.

The @coachdogge Project on Twitter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik