Videó: csak Suárezt figyeljék az uruguayiak győztes góljánál!

MTI/M. D.MTI/M. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.09. 11:48
Mint arról beszámoltunk, az uruguayi labdarúgó-válogatott 2–1-re megverte Chilét a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat nyitányán. A hazaiak győztes gólját a 93. percben Maxi Gómez lőtte, amelyet követően Luis Suárez egyáltalán nem visszafogott – és nem is igazán sportszerű – módon ünnepelt Francisco Sierralta, a chilei együttes egyik középhátvédje előtt.

Az uruguayiak első gólját tizenegyesből Suárez lőtte, aki találatát a nemrégiben kettős lábtörést szenvedő és édesanyját elveszítő válogatottbeli csapattársának, Fernando Muslerának ajánlotta.

Suárez Muslerának és családjának ajánlotta a Chile elleni gólját (Fotó: AFP)
Suárez Muslerának és családjának ajánlotta a Chile elleni gólját (Fotó: AFP)

Suárez a meccs után a Barcelonából való távozásának a körülményeiről nyilatkozott.

„Nem viseltem jól a helyzetet amiatt, ahogy intézték az egészet. Napokig a könnyeimmel küszködtem a kialakult szituáció miatt” – idézi az MTI a Barcelonában létszámfelettivé váló játékost, akivel az új tréner, Ronald Koeman telefonon közölte, hogy nem számolnak vele a csapatban. Suárez ugyanakkor azt mondta: el kell fogadnia, hogy ez a korszak lezárult.

Az uruguayi támadó 2014-ben a Liverpooltól érkezett Barcelonába, 13 trófeát nyert a katalán gárdával, köztük négy spanyol bajnoki címet és 2015-ben a Bajnokok Ligáját. Hat év alatt 198 találatával ő lett a gránátvörös-kék klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa.

Suárez hozzáfűzte: nem lepődött meg rajta, hogy a katalán klub ikonja, Lionel Messi korábban a nyilvánosság előtt állt ki mellette, és élesen kritizálta a Barcelona vezetőségét azért, ahogy uruguayi barátjával bánt. A hatszoros aranylabdás argentin a közösségi oldalán két hete leszögezte: furcsa lesz más mezben látnia Suárezt, és pályára lépni ellene. Messi egyébként a klubtörténet egyik legfontosabb játékosának nevezte az uruguayit, és szerinte nem ennek megfelelően zajlott az elválás.

„De igazság szerint ezen a ponton már semmin sem lepődöm meg” – fogalmazott Messi, aki nyáron maga is kis híján elhagyta a klubot. Igaz, ő önszántából távozott volna, ám erre – elsősorban a szerződésében foglalt 700 millió eurós kivásárlási ára miatt – nem volt lehetősége.

VB 2022, SELEJTEZŐ
DÉL-AMERIKA
1. FORDULÓ

Uruguay–Chile 2–1 (L. Suárez 39. – 11-esből, Maxi Gómez 90+3., ill. A. Sánchez 54.)

Luis Suárez, a nonverbális kommunikáció „királya”… (Fotó: Getty Images)
Luis Suárez, a nonverbális kommunikáció „királya”… (Fotó: Getty Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik