Videó: a 106-szoros válogatott kapus hazatért, őrület fogadta a reptéren

Vágólapra másolva!
2019.08.15. 09:44
null
Guillermo Ochoa lépni is alig tudott a reptéren (Fotó: AFP)
Óriási tömeg, fesztiválhangulat fogadta Mexikóváros repterén a hazatérő Guillermo Ochoát. A 106-szoros mexikói válogatott kapust sajtóhírek szerint 4.4 millió dollárért vásárolta meg a belga Standard Liege-től nevelőegyesülete, a Club América. Elnézve a drukkerek reakcióját, ha a pályán semmit sem csinál, már akkor is megérte...


Ochoát
a kétezres évek közepén a legnagyobb kapustehetségek közé sorolták, az Américában már 19 évesen alapember volt, összesen 239 bajnokin lépett pályára, mielőtt – kissé talán későn – 2011-ben Európába szerződött volna.

Bár anno a Manchester Uniteddal és a Barcelonával is hírbe hozták, végül a francia kis csapat, az AC Ajaccio hálóőre lett. Később Spanyolország felé vette az irányt, a Málaga és a Granada kapuját védte, mígnem 2017-ben a Standardhoz került.

Bár klubszinten az elmúlt években nem tudott igazán maradandót alkotni, a válogatottban remekelt, a 2014-es és a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon is Mexikó egyik legjobbja volt. Oroszországban például csak a nála (25 – négy meccsen) három mérkőzéssel többet játszó Thibaut Courtois (27) mutatott be több védést.

Ochoa egyébként kapusokra nem jellemző módon a hatos mezt választotta az Américánál. Nem ez az első ilyen húzása, a Liege-ben eltöltött első idényében például a nyolcas számot viselte a hátán. Utóbbi okáról több elképzelés is napvilágot látott, egyfelől az ocho spanyolul a nyolcast jelenti, de arról is lehetett olvasni, hogy a mexikói egyik példaképe az a Jan Jongbloed, aki az 1974-es és az 1978-as világbajnokságon is nyolcas mezben szerepelt – kapus létére.

Ochoa hazatéréséről a mexikói rádiós-újságíró, Juan Guzmán Gasso közölt videókat a Twitteren.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik