Vb 2026: a marokkóiak semlegességet kérnek a FIFA elnökétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.29. 11:19
A 2026-os labdarúgó-világbajnokság marokkói pályázatának elnöke, Mulaj Hafid Elalami arra kérte a nemzetközi szövetség, a FIFA elnökét, Gianni Infantinót, hogy tisztességesen játszva maradjon semleges a vb-rendezés elnyeréséről döntő júniusi, nyílt szavazáson.

 

 

A FIFA hétfőn ismertette a 2026-os vb két pályázati anyagát, amelyet Marokkó, valamint az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó hármasa nyújtott be. A helyszíneket egy munkacsoport látogatja végig, a FIFA kongresszusa június 13-án, Moszkvában határoz a rendezőről.

Az afrikai ország ipari és kereskedelmi minisztereként is tevékenykedő milliárdos üzletember, Mulaj Hafid Elalami ugyanakkor nehezményezte, hogy miközben a FIFA objektív és átlátható pályázati folyamatot hirdet, Infantino magánemberként az észak-amerikai ajánlatot támogatja.

„Egy elnök véleménye mindent megváltoztathat. Remélem, hogy a FIFA valódi értékei között szerepel a méltányosság és a becsületesség. Úgy gondolom, hogy a szervezet az átláthatóság érdekében valódi változtatásokon ment keresztül, éppen ezért meggyőződésem, hogy az elnöknek nem lehet elfogult véleménye” – mondta.

A már ötödször jelentkező Marokkó 12 stadionban rendezné meg a vb-történelem első 48 csapatos tornáját.

„Van esélyünk a győzelemre, de ha veszítünk, akkor azt a sport szellemében kell elfogadnunk, tudva, hogy mindenki jó munkát végzett. Ha minden világos és átlátható, akkor valóban a legjobb ajánlat nyer. Amennyiben a vetélytárs barátaink győznek, akkor mi leszünk az elsők, akik gratulálnak nekik. A projektünkben mindaddig bízunk, amíg a kritériumok mindenki számára méltányosak. Számomra ez a legfontosabb” – tette hozzá a marokkói sportvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik